Erciş Belediyesi Eş Başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesi'ne konuşmacı olarak çağrılan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'nın isminin son anda listeden çıkarılmasına tepki gösterdi.

 

''HER TÜRLÜ TEKÇİ YAKLAŞIMIN KARŞISINDA DURACAĞIZ''

Yazılı olarak yapılan açıklamada, yapılan müdahaleyi Cumhurbaşkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Bekir Kaya ve bazı STK temsilcileri şahsında Van halkına duyulan bir tahammülsüzlük olarak değerlendiren eş başkanlar, “Bir şehrin ekonomisinin konuşulacağı bir toplantıda toplantının sponsorlarından olmasına rağmen şehrin belediye başkanına söz hakkı verilmemesinin bir akıl tutulmasıdır. Son dönemlerde artan tek adam zihniyetinin ürünü olan bu ve buna benzer tekçi yaklaşımların karşısında duracağız. Cumhurbaşkanlığının toplantıya müdahale etmesi ve akabinde kendisinin de toplantıya dahil olmaması bir kasıttır ve adil değildir. Van halkı kendi iradesine yapılmış bu adil olmayan müdahaleyi kabul etmeyecektir.'' sözlerine yer verdi.

 

Son olarak bir şehrin kaderini etkileyecek olan böylesi bir toplantının bir seçim propagandası olarak araç edilmesini kınayan eş başkanlar, böylesi yaklaşımları kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim