Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçe genelinde yol dolgusu, yama ve tesviye çalışmasına başlayan Erciş Belediyesi, kiraladığı 26 araçlık filo ile ilçeye bağlı mahallelerde yol yapım seferberliği başlattı.

 

Yaz sezonun başlamasıyla çalışmalarına hız veren Erciş Belediyesi, ihale yoluyla kiraladığı 21 adet Kamyon, 1 adet Greyder, 1 adet Eder ve 2 adet Silindir makinesi kiralayarak yol stabilize çalışmalarına başladı. Belediyeye ait iş makinelerin da dahil olduğu filo ile yürütülen çalışmalar yaz sezonu boyunca üç ayrı koldan devam edecek. Gözütok(Papişkîn),Örene (Wêrane) ve Pêrtax(Dinlence) mahallelerinde eş zamanlı olarak başlatılan çalışmaları ziyaret eden Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra mahalle sakinleriyle sohbet yaptı.

 

''ERCİŞ'İ TOZDAN, ÇAMURDAN KURTARACAĞIZ''

Çalışmalar esnasında mahalle sakinleri ile bir araya gelen eş başkan Keskin, az imkanlarla çok çalışarak hizmet etmeye gayret gösterdiklerini söyleyerek şöyle devam etti ;'' Kış mevsimi boyunca çalışmaları aksatmadık. Ancak hem araç sayımızın yetersizliği hem de genişleyen hizmet alanımız dolasıyla mevcut şartlarla istediğimiz hizmeti gerçekleştiremezdik. Bu yüzden kendi araçlarımızın yanı sıra 26 araç kiralayarak Erciş merkez ve bağlı mahallelerde üç ayrı ekiple çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaz sezonu boyunca sürecek çalışmalarla Erciş'i tozdan, çamurdan kurtaracağız.'' dedi. Asfalt şantiyesi inşaatı devam eden Erciş Belediyesi, stabilizesi yapılan yollarda asfalt çalışması da başlatacak. 

Editör: TE Bilisim