İpekyolu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında Kobanê halkı için 150 bin TL yardım yapılması kararını verdi. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, her zaman Kobanê halkının yanında olacaklarını kaydetti.

 

İpekyolu Belediyesi, Kobanê halkına destek olmaya devam ediyor. Daha önce meclis kararıyla 100 bin TL'yi Kobanê'ye bağışlayan İpekyolu Belediyesi, Şubat ayı meclis toplantısında 150 Bin TL para yardımında bulundu. İpekyolu Belediyesi Meclis toplantısında alınan bu kararla birlikte İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, DBP'li ve AKP'li meclis üyeleri Şubat ayı meclis toplantılarında aldıkları ücreti Kobanê'ye bağışlama kararı aldı. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Kobanê'nin büyük bedeller sonucunda kazanıldığını ve zaferin ardından bizlerinde el birliğiyle Kobanê'yi inşa etmemiz gerekiyor." diye konuştu. Keser, yardımlarını devam edeceğini aktardı.

 

KOBANÊ İÇİN BÜTÜN BELEDİYELER BİR OLDU

Alınan karırın hemen ardından 100 bin TL temizlik malzemesi ve çocuk masasından oluşan bir TIR dolusu yardım hazır hale getirildi. Geriye kalan 50 Bin TL ise İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu tarafından kısa önce Urfa'nın Suruç ilçesine yapmış olduğu ziyarette tespit ettiği ihtiyaçlara göre bir alım yaparak yardımı Suruç ilçesine götürecek. Van'da bulunan 12 DBP'li belediye Rojava ve Şengal Yardım Koordinasyonuna 7 TIR, 8 kamyon olmak üzere toplam 15 araçtan oluşan yardım malzemesini 7-8 Şubat'ta Urfa'nın Suruç İlçesine göndermeyi planlıyor. Toplamda 220 ton erzak gölerilecek. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim