Van’da, yıllardır baraka gibi bir evde yaşam mücadelesi veren Erol ailesi, toprak damın her an üzerlerine yıkılacağı korkusunu yaşıyor.

 

İpekyolu ilçesinin Esenler mahallesinde ikamet eden 6 nüfuslu Erol ailesi, yıllardır baraka gibi evde yaşam mücadelesi veriyor. Eşi Musa Erol'un sağır olduğunu ve gözlerinin iyi görmediğini belirten Meryem Erol (45), eşinin bu rahatsızlıklardan dolayı iş bulamadığını söyledi. Yıllardır Rahmet Eli Derneği’nin sağladığı yardımla geçimlerini sağladıklarını ifade eden Meryem Erol, “Üçü öğrenci 4 çocuğum var. 6 nüfuslu ailemle yıllardır birçok bölümü yıkılmış baraka gibi evde kiracı olarak kalıyoruz. Altı aydır kira ödeyemedim. Eşimin kulakları duymuyor, gözleri iyi görmüyor. Bu nedenle iş bulmakta sıkıntı yaşıyor. Başka hiçbir gelirimiz yok. Şimdiye kadar Rahmet Eli Derneği’nin yardımlarıyla geçimimizi sağladık" dedi. Sıkıntılarını Van Valiliği’ne bildirdiklerini, ancak olumlu bir netice alamadıklarını dile getiren Erol, “Valiliğe başvurdum. Gelip evime baktılar, sonra çekip gittiler. Bir sonuç elde edemedim. Yetkililer ve hayırsever vatandaşlardan sadece ailemle birlikte kalabileceğim küçük bir ev istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

EROL: TEK KORKUM EVİN YIKILMASI

Yağmur yağdığında evinin belli bölümlerinden suların damladığını dile getiren Erol, “Birkaç gün önce yağmur yağdı. Evin her tarafından yatakların üzerine su damladı. Evin başımıza yıkılacağı korkusuyla çocuklarımla dışarıya çıkarak orada sabahladık. Tek korkum evin başımıza yıkılmasıdır. Yetkililere de böyle bir durumun yaşanması halinde sorumluların kendileri olduğunu söyledim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim