Çadırın açılışında bir konuşma yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, ülkenin dört bir tarafında açılan çadırlara ve başlatılan imza kampanyalarına dikkat çekerek, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 15 yıldır tutukludur. Kürt Sorununun barışçıl yöntemlerle çözülebilmesi ve bir daha kan dökülmemesi için Kürt halkının sesine kulak verili ve Sayın Öcalan bir an önce serbest bırakılmalı" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gürpınar ilçe Örgütü Çarşı Merkezinde bulunan Newroz Alanı'na kurduğu çadırda imza kampanyası başlatılarak PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bir an önce serbest bırakılması talebinde bulundu. Onlarca merkezde kurulan ve halkın büyük ilgi gösterdiği ‘Önderliğe Özgürlük Çadır’ı Gürpınar'da da Kadınlar öncülüğünde kuruldu. DBP Gürpınar ilçe Örgütü'nün organize ettiği, ‘Önderliğe Özgürlük Çadır’nın açılışına Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, DBP Gürpınar İlçe Başkanı Metin Öner ve ilçe yönetimi, Belediye Meclis üyeleri, çarşı merkezinde bulunan esnaf ve halk katıldı.

ÇETİN: KÜRT HALKININ SESİNE KULAK VERİLMELİ

Çadırın açılış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, sürmekte olan barış görüşmelerine atıfta bulunarak, bu sürecin Türkiye açısından son derece önemli bir fırsat olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, "Bu aşamaya kolay gelmedik. Devlet aklı bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve heba etmemelidir. Bu ülkede kanın akmaması elbette ki önemlidir. Ancak halen de kanın akmasının önü tamamen kesilmiş değil. Hükümet halen de olayın ciddiyetine yaraşır bir tutum sahibi olmuş değil" dedi. Çözümün olabilmesi için olması gerekenlerin partileri tarafından defalarca dile getirildiğini hatırlatan Çetin, "Ancak halen de ilerleme son derece yavaş. Halen de hasta tutsaklar dışarıda ölsünler diye son ana kadar bekletiliyor" dedi.

“AMACIMIZ ÖCALAN’IN SERBEST BIRAKILMASIDIR”

Çadırın kuruluş amacına da değinen Çetin, "Amacımız, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasıdır. Ülkede barışın olabilmesi için de bu şart. Sayın Öcalan'ın serbest bırakılması için ülkenin dört bir tarafında kampanyalar yürütülüyor, halk Sayın Öcalan'ın serbest bırakılması için yüksek sesle haykırıyor" dedi. Çetin şöyle devam etti: "Biz Kürt halkı olarak Önderimiz Sayın Abdullah Öcalan serbest bırakılana kadar çalışmalarımıza devam edecek, gecemizi gündüzümüze katacağız. Sayın Öcalan serbest bırakılmadan Türkiye'de barışın olabileceğini düşünenler yanılıyorlar. Barışın yolu, Sayın Öcalan'ın serbest bırakılmasından geçer. "Rojava halkına yönelik çetecilerin yürüttüğü katliamlara da değinen Çetin, "Rojava direnişini saygı ile selamlıyor, onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Rojava halkına yönelik geliştirilen hiç bir çeteci saldırı başarıya ulaşamayacak, hiç bir güç onların özgürlüğü yürümeleri önünde engel teşkil edemeyecektir" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından imza formları imzalandı. Çadırın iki gün açık kalması bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim