Belediyecilik hizmetini geniş anlamda ele alan Gürpınar Belediyesi, ilçe genelindeki sağlık seminerlerine yenilerini ekledi. 4 köyde daha kadın ve çocuklara yönelik diş sağlığı seminerleri organize eden belediye, bu türden çalışmaların devam edeceği bilgisini verdi.

Belediyecilik hizmetini geniş anlamda ele alan Gürpınar Belediyesi, ilçede ezberleri bozmaya devam ediyor. Genelde seçimden seçime hatırlanan, seçimden seçime verilen vaatlerle kaldırılmaya çalışılan Gürpınar halkı, belediye seçimlerinden sonra belediye yetkililerini ve belediye eş başkanlarını köylerinde görmelerinden kaynaklı şaşırmaya devam ediyor. 30 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana ilçeye dönük hizmetlerini sürdüren, bu kapsamda halk ve muhtarlarla ile bir araya gelen Gürpınar Belediyesi Eş Başkanlığı, öte taraftan köylerde organize ettiği sağlık seminerleri ile de halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. Belediye eş başkanlığı ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ortaklığı ile ilçeye bağlı 4 köyde diş sağlığı semineri düzenlendikten sonra köy sakinlerine ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıttı. Hindistan (Erkaldı), Çilaş (Değirmendüzü), Xosp (Sakallı) ve Ortik (Işıkpınar) köylerinde düzenlenen sağlık seminerlerine Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin ve Belediye encümenlerinin yanı sıra SES'ten Diş Hekimi Welat Sayyiğit, Diş Teknikeri Hüseyin Şirin ve Ağız ve Diş Hekimi yardımcısı Serhat Takva eşlik etti. İlginin yoğun olduğu Diş Sağlığı Semineri köylerde taziye evlerinde düzenlendi. Seminer öncesinden kısa bir açıklama yapan Eş Başkan Yıldız Çetin, söz verdikleri üzere seçimden sonra halkı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirterek, halkın kendilerini hizmet etmesi için tercih ettiklerini kaydederek, "Biz de halkın bize verdiği bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

'SÜREÇ BİRLİK OLMAYI GEREKTİRİYOR'

Sürece yönelik de değerlendirmelerde bulunan Çetin, IŞİD çeteleri tarafından Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırıları hatırlatarak, "İlkin bu çeteler Rojava'ya saldırdılar. Ancak Rojava'nın yanı başında bulunan Kürdistan Hükümeti yardım eli uzatmadığı gibi, sınırı kapatarak, hendek kazarak vahşi saldırılardan kaçan Kürtlerin Kürdistan bölgesine geçmesine izin vermedi. Sonra ne oldu, bu vahşi çeteler bu kez Irak Kürdistan bölgesine saldırdı. Ezidi halkını tekrardan katliamdan geçirmekle kalmadı, çocuk yaşlı demeden insanları katletti, diri diri gömdü, kadınları cariye olarak yanlarında götürdüler. Kürdistan Hükümeti bir tek kurşun sıkmadan geri çekilirken, YPG ise yüzlerce kilometre öteden gelerek Irak Kürdistan'ında bulunan insanlara yardım eli uzattı, insanları o çetenin vahşi saldırılarından korudu. Ancak şimdi bunları bir kenara bırakma ve birlik olma günüdür" dedi. Aynı saldırıların başka yerlerde de meydana gelme ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Çetin, "Bunun için birlik olmak, birlikte hareket etmek zorundayız" dedi. Yaptığı kısa konuşmadan sonra Eş Başkan Çetin köylere yönelik bu gibi çalışmalarının devam edeceğini tekrardan hatırlattı.

KÜRTÇE SAĞLIK SEMİNERİ

Eş Başkan Çetin'in ardından konuşan Diş Hekimi Welat Sayyiğit slayt gösterisi eşliğinde diş sağlığına yönelik Kürtçe bir sunum yaptı. Diş sağlığının küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, bu konuda özellikle annenin kendi çocuğunun diş sağlığına büyük önem vermesi gerektiğinin altını çizerek zamanında alınacak bir kaç ufak önlemin çocuk açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi. Yapılan sunumun ardından dinleyicilerden gelen sorulara yanıt verildi. Ardından seminere katılanlara ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Köylüler ise belediyenin bu gibi hizmetlerinden son derece memnun olduklarını belirttiler.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim