Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü, 2016 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında kurum içi motivasyon eğitimi verdi.

 

Verilen eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici, “Günümüzde çağdaş yönetim anlayışları içerisinde ekip çalışması, başarı için bir zorunluluktur. Güçlerin, çabaların ve yeteneklerin uyumu içerisinde birleştirilebilmesi için ekip çalışması önemlidir. Sağlık kurumlarındaki yeni yapılanmada kurumsal aidiyet duygusunun oluşturulması ve olumlu kurum kültürünün geliştirilmesinde ekip anlayışı önemlidir” dedi. Konuşmasında ekip ruhunun önemine de dikkat çeken Bilici, şunları söyledi.

“Birebir çalışmalarda hepiniz mükemmelsiniz. Ama önemli olan takım oluşturabilmek ve bir bedende hepimizi buluşturmaktır. Bir bedende kol, bacak, ayak, göz diye hepimizin burada olması çok güzel. Çünkü tek başınıza siz yetmiyorsunuz. Önemli olan bu konuda yettiğimiz kadar elimizden geleni yapmaya çalışmamızdır. Toplumda var olan değişimi yakalamak için bu hizmet içi eğitimler olmazsa olmazımızdır. Aslında bu noktada geç bile kaldık, ama zararın neresinden dönersek kardır.”

 

Edremit Toplum Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Ebe Arzu Gürbüz ve Hemşire Neslihan Hanlıgil tarafından verilen eğitimde, ekip çalışması için önemli etkenler, ekip oluşturma, performans oluşturma, etkin ekip çalışması için yapılması gerekenler, iletişim ve çatışma yönetimi ile ilgili temel prensipler konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Eğitim programına Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Özkan Kahveci, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Altuner ve ilçe müdürlüğü personelleri katıldı.

Editör: TE Bilisim