Erciş Belediyesi, belediye eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanmasını ve son süreçte belediye üzerinde artan baskıları kınamak için basın açıklaması düzenledi.

 

Erciş Belediyesi, belediye eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanmasını kınamak amaçlı he Pazartesi yaptığı basın açıklamalarının 20’ncisini düzenledi. Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına belediye Eş başkan vekili Güler Avcı, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Düzenlenen basın açıklamasında 145 gündür tutuklu bulunan belediye eş başkanı için mahkeme sürecinin başlatılmamasına dikkat çekildi.

 

''ANTİ-KÜRT TAVRI HERKESE KAYBETTİRİR''

Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye meclis üyesi İzzet Bütün iktidarın son dönemlerde içerde ve dışarıda Kürtlerin yıkımı üzerine kurduğu politikanın çökeceğini ve bunun tüm bölgeye kaybettireceğini belirterek, “Aylar önce başlatılan ve hala devam ettirilen savaş süreci sonucunda yüzlerce insanımız hayatını kaybetti, kaybetmeye devam ediyor. Yüz binlercesi göç etmek zorunda kaldı, göç etmeye devam ediyor. Onlarca ilçe ve kasaba viran edildi, edilmeye devam ediliyor. Cizre ve Silopi'de uygulanan kirli senaryo Sur ve İdil ile devam ediyor. Hiçbir kural, kaide hukuk tanımayan iktidar benzeri Kürt düşmanlığını Rojava'da da sürdürüyor. Suriye'de savaşan taraflar kendi aralarında ateşkese varıyor ama iktidar herhangi bir taraf olmamasına rağmen ateşkese uymayacağını komik bir şekilde ifade edip Kürt topraklarına ya kendi saldırıyor ya da yıllardır desteklediği azılı çeteleri saldırtıyor. Bu yaklaşımla hem kendilerine hem de tüm bölge halklarına kaybettirdiklerini bilmeleri lazım.'' Dedi.

 

''HALKIN TESLİM ETTİĞİ İRADEYİ HALK GERİ ALIR ''

12 Ekim günü tutuklanan ve aylar geçmesine rağmen mahkeme sürecinin başlatılmamasını eleştiren Bütün, söz konusu yaklaşım suçsuzluğun en net örneğini olduğunu belirtti. Bütün, “'145 gün önce tutuklanan belediye eş başkanımız Diba Keskin'in aylar geçmesine rağmen hala mahkeme süreci başlatılmamıştır. Yeri geldiğinde paramparça olmuş ceset parçalarından birkaç saat içinde fail olarak tespit eden siyasal iktidar veya siyasete bulanmış hukuk, beş aya yakındır esir tuttuğu bir kadın seçilmişin suçu konusunda bir gelişme kaydedemiyor. Bu oyalayıcı tavır, Diba Başkan ve diğer tutuklu esirlerin suçsuz olduklarının en net örneğidir. Tutuklama ve baskılarla aylardır belediyemizi büyük tahakküm altına almaya çalışan iktidar, geçtiğimiz hafta kendi wep sayfasında halkın yarısından fazlasının oyunu alarak göreve gelmiş eş başkanımız Diba Keskin'in ismini kaldırmış ve yerine onun rakibi olan ve büyük bir farkla hezimete uğrayan kendi adayının ismini bırakmıştır. Bu girişimin kayyum atamalarının dillendirildiği bir döneme gelmesi oldukça dikkat çekicidir. Bir kez daha belirtmek istiyoruz; Halkın teveccühüyle seçilmiş bir iradeyi ancak halk değiştirebilir. Diğer türlü çabalar gasptır, halkın iradesine ipotek koymaktır. Ve bizler için asla ve asla kabul edilemezdir.'' şeklinde konuştu.

 

Bütün, konuşmasının sonunda belediye eş başkanı Diba Keskin, Grup başkan vekili Mecit Sargut ile Belediye eş başkan yardımcısı M. Nuri Çiçek ve diğer tutuklular serbest bırakılana dek demokratik tepkilerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim