BDP'li belediyeler olarak demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir paradigmayla hizmet üretmeyi hedefleyen Edremit Belediyesi eş başkanlığı ve belediye meclisi halkı belediyecilik anlayışı gereği halkında katılımıyla meclis toplantıların düzenliyor. Halkçı belediyecilik esası gereği her ay yerel yönetim mevzuata istinaden düzenlenen meclis toplantılarını mahallelerde düzenleyen Edremit Belediye bu yönüyle de halk tarafından büyük bir takdir kazanmış durumda.

ÇETİN: HALKIMIZ KARARLARA BİREBİR ŞAHİTLİK EDECEK

Edremit Belediyesi 'Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nı' da Süphan Mahallesi'nde bulunan Telbaşı taziye evinde düzenledi. Mahalle halkının da katılımıyla düzenlenen toplantıya Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ile belediye meclis üyeleri katıldı. Meclisin açılışında kısa bir konuşma yapan belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, “Manevi duyguların en üst düzeye ulaştığı insanlar arasında dayanışma duygularının pekiştiği; İslam aleminin mübarek Ramazan Ayı'nın, tüm dünyada ve bölgemizde barışa, huzura, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Belediye meclis toplantılarını halkın katılımıyla düzenlemek istemelerindeki amacımız, halkın belediyeciliğinin tamamıyla fiiliyata dökmektir. Halkımız kendileri hakkında ve yaşadıkları kente ilişkin verilen kararlara birebir şahitlik ederek görüş ve önerilerini de meclislerde gözlemci statüsüyle bize aktarmalarını istedik.” Dedi.

Çetin konuşmasının ardından beş gün boyuncu düzenleyecekleri meclis toplantılarının gündem maddelerini meclis üyeleri ve halkla paylaştı. Beş gün boyunca sürecek olan meclis toplantılısında şu gündem maddeleri görüşülecek.

1- İhdastan oluşan parsellerin Satışı için Encümene Yetki verilmesinin görüşülmesi
2- İhdastan oluşan parsellerin Satışı ve Tapudaki Tescilleri için Eş Başkana Yetki verilmesinin görüşülmesi
3- Kültür Turizm ve Sanat Komisyonunun, Köy İsimlerinin İadesi ve Çok Dilli hizmetin uygulanması için hazırlamış olduğu önergenin görüşülmesi.
4- İmar Komisyon Üyeliğinden boşalan bir Üyenin yerine. Yeni Üye Seçilmesinin görüşülmesi.
5- Kadın Komisyon Üyeliğinden boşalan bir Üyenin yerine. Yeni Üye Seçilmesinin görüşülmesi.
6- Dez Avantajlı Guruplar Komisyon Üyeliğinden boşalan bir Üyenin yerine. Yeni Üye Seçilmesinin görüşülmesi.
7- Tatil olan Ağustos Ayının iptal edilerek. Ağustos ayında da Meclisin toplanıp gündem oluşturmasının görüşülmesi.
8- BDP Belediye Eş Başkanları Çalışma Yönetmeliği ve Eş Başkan Yardımcılarına Aylık Ödenek verilmesinin görüşülmesi.
9- Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu tarafından; Sahil şeridinin belli bir kurumlara değil. Halka Açılmasının görüşülmesi.
10- Doğa ve Ekoloji Komisyonu tarafından; Çimento fabrikasının ekolojik yapı üzerinde yarattığı tahribatlara ilişkin önlem alınmasına dönük görüşülmesi.
11- Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu tarafından; Toplumsal cinsiyet eşitsizliği eğitiminin görüşülmesi.
12- Dezavantajlı Gruplar Komisyonu tarafından; engelliler adına sahil şeridinde bir büfe yapılması ve gelirinin engelliler için kullanılmasının görüşülmesi.
13- Kadın Komisyonu tarafından; kadının toplumdaki Sosyo-Ekonomik anlamda yerinin belirlenmesi ve geleceğe yönelik çalışmaların yapılabilmesinin görüşülmesi. 

Editör: TE Bilisim