Harabe haldeki okulda görev yapan öğretmen Gürcü'nün kızların okuması için gösterdiği çaba ve kendisinin öğretmen olmak için gösterdiği azim haber olunca, İstanbul'daki bir işadamı, okulun yenilenmesi için 100 bin lira gönderdi. Parayla okul baştan sona değiştirilerek yeniden yapılırken, öğrenciler de kaloriferle ısınarak ders yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Çatak İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki 35 haneli Uzuntekne Mahallesi'ndeki okul ve öğrencilerin kaderi, Gülseren Gürcü'nün mahalleye öğretmen olarak atanmasıyla değişti. Büyük zorluklarla okuyup öğretmen olan Gürcü, atandığı Uzuntekne Mahallesi ilkokuluna adeta hayat verdi. Öğretmen Gürcü'nün azim ve çabası, DHA'nın haberiyle kamuoyunda yankı bulurken, İstanbul'dan bir işadamı okulun tadilatını üstlendi.

HARABEDEN KALORİFERLİ OKULA

Okulun tadilatı için işadamı, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 100 bin lira gönderdi. 41 öğrencinin eğitim gördüğü harabe haldeki okul, kısa sürede tadilattan geçirilerek yeniden yapıldı. Çatısı, duvarları, lavaboları, lojmanı, sıraları ve sınıfları tamamen yenilenen okula kalorifer tesisatı da döşendi. 50 yıldır sobayla ısıtılan okula kalorifer tesisatı çekilmesi en çok öğrencileri sevindirdi.

‘BU KONFOR EVİMİZDE YOK’

İlk defa kalorifer peteğiyle ısınan sınıflarda ders gören öğrenciler, “Daha önce ders arasında üşüdüğümüzde öğretmenimizden izin alıp sobanın etrafına doluşup ısınıyorduk. Şimdi evimizde olmayan konfor okulumuzda var. Bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyoruz” Dedi.

SOBADAN KALORİFERE GEÇTİLER

Okulun yeniden yapılmasını sağlayan öğretmen Gülseren Gürcü, çok mutlu olduğunu belirterek, “Yayınlanan bir haber üzerine okulumuz yeniden yapıldı. Okulumuz köy şartlarında çok iyi korunamamış ve birçok eksiği vardı. Sobayla ısınıyordu. Öğrencilerimiz üşüyordu. Haberi gören duyarlı vatandaşlar, harekete geçti. Kimisi giyecek, kimisi kırtasiye malzemesi gönderdi. Ama bir işadamı 100 bin lira göndererek okulumuzu yeniden yaptırdı. Şimdi öğrencilerimiz sıcacık sınıflarda daha iyi derslere konsantre olabiliyor ve kalitemiz artıyor” Dedi.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim