İpekyolu Belediyesi, Muhtarlar Müdürlüğünün kurulmasının ardından İlçedeki muhtarlarla toplantı düzenledi. Toplantıda muhtarlar ile belediye arasındaki işleyişi nasıl olacağı açıklanırken, aynı zamanda muhtarlara dağıtılan formlar sayesinde her mahalle hakkında ayrıntılı bilgi sağlanacak.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediye Muhtarlar Müdürlüğünün kurulmasından sonra İpekyolu İlçe muhataralarıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda muhtarlar ile belediye arasındaki işleyişin nasıl olacağı açıklanırken, aynı zamanda muhtarlara dağıtılan formlar sayesinde her mahalle hakkında ayrıntılı bilgi edinilecek ve bu bilgiler doğrultusunda belediye çalışmaları yürüyecek.

 

“SORUNLAR EŞİT BİR ŞEKİL ÇÖZÜLECEK”

Açılış Konuşması yapan Muhtarlar Daire Başkanı Cevay Yaviç, toplantının amacının belediyeler ve muhtarlar arasından nasıl bir iletişim olacağını ve nasıl bir işleyiş kurulacağını aktardı. Artık muhtarların belediyelerde her türlü sorunlarına anında çözüm ve cevap almak için tek muhataplarının Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Muhtarlar Müdürlüğü olduğunu açıklayan Yaviç, bu yeni oluşumla birlikte halkımızın sorunlarına daha hızlı ve eşit bir şekilde çözmeyi planladıklarını belirti.

 

KÜLAY: ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ

İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Külay ise muhtarlıkları müdürlüğü ve daire başkanlığının kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. İpekyolu Belediyesinin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen çok güzel işler başardığını aktaran Külay, hiçbir mahalle arasında ayrım yapmadan tüm mahallere hizmet götürmeye çalıştığını kaydetti. Külay, Van Büyükşehir Belediyesinde kurulan Muhtarlar Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesinde kurulan Muhtarlar Müdürlüğü sayesinde hep birlikte halkımız için daha iyi işler yapacaklarını söyledi.

 

TAYAN: DAHA İYİ HİZMET İÇİN…

İpekyolu Belediye Eş Başkanvekili Beritan Tayan, muhtarların birer seçilmiş olmalarından dolayı önemsediklerini aktardı. Halkımızın sorunlarına daha hızlı ve uzun süreli çözümler için muhtarlarla diyaloğu önemsediklerini aktaran Tayan, yeni kulan daire başkanlığı ve müdürlükle muhtarlarla daha sistematik, düzenli ve birlikte çalışma yürüte bileceklerini belirti. Tayan, buradaki amacımız esas aldığımız değerli halkımıza, daha iyi hizmet etmek olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından toplantıya yemek arası verildi.

 

Toplantının ikinci oturumunda muhtarlar için hazırlanan formlar dağıtıldı. Her muhatara bu forumları doldurarak mahallesinde var olan ve ihtiyaçları sorunları tek tek yazdı. Van TSO binasından düzenlenen toplantıya, İpekyolu Belediye Eş Başkanvekili Beritan Tayan, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat, Halis Çakır, Büyükşehir Muhtarlar Daire Başkanı Cevat Yaviç, İpekyolu Belediyesi Muhtarlar Müdürü Abdullah Polat, İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Külay ve 52 mahallenin muhtarı katıldı.

Editör: TE Bilisim