Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda yaşayan ve nüfusun temel geçim kaynağı olan tarımsal faaliyetler için en fazla ihtiyaç duyulan sulama alanında yaptığı çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, ilçede 17 kilometre sulama kanalı yaparak, 9100 dekar arazinin suya kavuşmasını sağladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsal alanda yaşayan ve nüfusun temel geçim kaynağı olan çiftçiler için tarımsal faaliyetlerde en fazla ihtiyaç duyulan sulama alanında yaptığı çalışmalar kapsamında Muradiye’de bulunan 2 kırsal mahallede kapalı sulama sistemi ve sulama kanalı çalışmasını tamamlayarak çiftçilerin hizmetine sundu. Arazi topoğrafyası ve toprak yapısından kaynaklı olarak büyük su kaybının yaşandığı Alkasnak (Sor) Mahallesi’nde yapılan çalışmalar ardından mahallede kapalı sistem sulama projesi tamamlayarak hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında yaklaşık 6000 dekar arazinin suya kavuşmasını gerçekletirdi. Proje ile yaklaşık 250 çiftçi aile yararlanırken, projenin finansmanını ise Büyükşehir Belediyesi, DAP Bölge Başkanlığı ile sağladı. Tarımsal verimliliğin artırılması amacıyla hayata geçirilen proje ile tarımsal ürünlerin çeşitliliği artırılarak çiftçilere ekonomik gelir sağlanılacak.

 

Çalışmalar kapsamında ilçenin Uluşar (Korsot) Mahallesi’nde ise Büyükşehir Belediyesi tarafından hem arazilerin sulanması hem de hayvanların sulaması için bir gölet ve yaklaşık 17 kilometre sulama kanalı yapıldı. Proje ile 9100 dekar arazinin suya kavuşması sağlanıldı. Yapılan gölet ile özellikle susuzluktan kaynaklı çoraklaşan topraklar suya kavuştu. Yine hayvanların sulama ihtiyaçlarının ortadan kaldırılması, hayvanlarda et ve süt verimliliğin artırılması için yapılan sulama kanalı ile mevcut sorun ortadan kaldırıldı. Her 2 mahallede yapılan çalışmayı yerinde gezen Muradiye Belediye Eş Başkanları Safure Güneş ve Mehmet Ali Tunç’a, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şerif Kayalık’ta eşlik etti. Eş başkanlar ile mahalle muhtarları Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim