Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Allah ülkemizi ve milletimizi korudu. Türkiye, büyük bir felaketi ve büyük bir belayı atlattı. Allah onlara fırsat vermedi." dedi.

 

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile belediye meydanında "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara destek veren Atalay, halkın 23 gündür meydanlarda olduğunu belirterek, "İşte bizim güvencemiz önce Allah, sonra siz. Bu güvence oldukça kimsenin gücü yetmez." şeklinde konuştu.

 

Atalay, şunları söyledi: "Millet devleti ile kardeşliği, bağlılığı pekiştirdi. Bugün Türkiye farklı bir Türkiye, 15 Temmuz felaketi geçişi Türkiye'yi yeniden bütünleştirdi. Doğu ve Güneydoğu illerimizde bunu daha anlamlı görüyorum. Ankara, İstanbul, evet, diğer illerimizde de var ama buralarda daha anlamlıdır. Allah ülkemizi ve milletimizi korudu. Türkiye, büyük bir felaketi ve büyük bir belayı atlattı. Allah onlara fırsat vermedi. Eğer onların eline fırsat geçseydi, başarılı olsalardı, bugün Türkiye olmazdı ve çok farklı olurdu. Sadece elinde bayrağıyla sokağa çıkan vatandaşı kurşuna dizenlerin daha neler yapabileceklerini düşünemezdik. Sabahın 03.00'ünde planlanan darbenin erkene alınması... Kurumlarımızın fark etmesiyle bütün hesapları bozuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız o gece bütün zor şartlara rağmen çıkarak, 'Dimdik ayaktayız, herkes meydanlara çıksın.' dedi. İşte o söz işin anahtarıdır. O sözler karşısında hepimiz tekrar dirildik. Kötümserlikler gitti, vatandaşlarımız meydanlara çıktı. İkincisi, o gecenin kahramanı milletimizdir. Evinden sokaklara fırlayan herkes o gecenin kahramanıdır."

 

Milletvekilleri Şimşek ve Kayatürk ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar da konuşma yaptı. Demokrasi nöbetine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra çok sayada kurum amiri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim