Gürpınar İlçesi'nde evinin önünde oynarken 29 Ekim'de ortadan kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan 4 yaşındaki Nehir Aslan'dan 106 gündür haber yok. Jandarma, AFAD, korucular ve köylüler günlerce dağ tepe aradığı Nehir'in ayakkabısı evinin yakınlarında bulunmuştu. Ancak tüm aramalara karşın minik Nehir'e bir türlü ulaşılamadı. Aile artık çocuğunun kaçırıldığını düşünürken, anne Hatice Aslan başlatılan soruşturma kapsamında gelen ekiplerin ilk önce kendisinden şüphelendiğini söyledi.


Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan 6 kişilik Aslan ailesinin 4 yaşındaki kızları Nehir Aslan, 29 Ekim 2014'te öğlen saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir'i bulmak için seferber olan askerler ile AFAD, UMKE ekipleri ve korucular iz sürdü. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen minik Nehir'in kaybolduğunun ertesi günü evine yaklaşık 300 metre mesafede sadece ayakkabıları bulundu. O günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında hiç bir sonuca ulaşılamadı. Arazi aramaları son bulurken, başlatılan soruşturma ise sürüyor.

ANNE ŞÜPHELİ OLARAK SORGULANDI
Aslan ailesi ise kızlarının kaçırıldığını iddia ediyor. Anne Hatice Aslan, başlatılan soruşturmada ilk olarak kendisinden şüphelendiğini söyledi. Aslan, “Nehir kaybolduğunda ilk olarak benden şüphelendiler. Ankara'dan bir ekip gelip önce evi aradı. Sonra kızımı dövdüğümü, ona kötü bir şey yaptığımı zannettiler. Bununla ilgili gelip bana sorular sordular. Kızımı benim öldürdüğümü düşündüler. Fakat ben çocuklarıma kıyacak bir anne değilim. Sonra kızımın köyde öldürüldüğünü söyleyip, köyde bulacaklarını söylediler. İki hafta geçtikten sonra kızımın kaçırıldığından şüphelendiklerini söylediler. Ben de kızımın kaçırıldığından artık eminim. Kızım güpegündüz nereye gider ki?” Dedi.


ERTESİ GÜNÜ KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ
Nehir'in kaybolduğunun ertesi günü bir kız bebek dünyaya getiren fakat bunun sevincini yaşayamayan ve çok zor günler geçirdiklerini gözyaşları içinde anlatan anne Aslan şöyle devam etti: Ne gecemiz var, ne gündüzümüz. Nehir, aklımdan biran bile çıkmıyor. Bir anne olarak çektiğim ızdırap artık yeter. Artık kızımla ilgili bir haber almak istiyorum. Hepimiz bu köyde doğduk büyüdük. Kızım öyle dağlara tepelere gidecek bir çocuk değildi. Zaten burada öyle gidebileceği bir yer de yok. Herkese yalvarıyorum lütfen bana yardımcı olsunlar.”


KÖYE SEYYAR SATICILAR, BOHÇACILAR GELİYORDU
Baba Erkan Aslan ise köye gelen birçok yabancı kişi olduğunu bunların arasında yabancı çobanlar, bohçacıların da bulunduğunu söyledi. Evinde her gün yas olduğunu anlatan baba Aslan, “Bir sürü yabancı kişiler seyyar satıcılar, çobanlar, bohçacılar geliyordu. Ben bunlardan şüpheleniyorum. Şimdiye kadar böyle bir şey yoktu bizim köyde. Kimin kaçırdığını bilmiyorum ama kızımın kaçırıldığını düşünüyorum.” Dedi. 

 

Editör: TE Bilisim