Gürpınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi hizmetlerin kalitesini arttırmak, yaşanan sorunlara daha erken müdahale etmek ve kurum giderlerini azaltmak amacıyla Norduz'da kurmayı planladığı şantiyenin temelini törenle attı.

 

Gürpınar'ın uzat bölgelerinden olan Norduz mıntıkasına daha iyi hizmet götürebilmek, sorun ve sıkıntılara zamanında müdahale edebilmek ve kurum giderlerini azaltmak için Norduz'da şantiye kurma planı hayata geçirilerek kurulması düşünülen şantiyenin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, yıldız Çetin, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Necati Tanış, Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Şantiye Şefi Suphi Parlak, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yalım Eryiğit, DBP ve HDP yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve personel katıldı. Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bölgeye tek bir çivinin bile çakılmadığını hatırlatarak, "Bölge durmadan ihmal edildi, taki biçim zamanımıza kadar. Biz de hizmetin daha kalitelisini sunmak, bölgede yaşanan sorunlara zamanında müdahale edebilmek ve giderlerimizi azaltmak için bu şantiyeyi Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa kurduk. Özellikle kar yağışlarında araçlarımız merkezden buraya saatler sonra ulaşabiliyordu. Bu hem mağduriyete yol açıyor, hem de gider yükümüzü yükseltiyordu. Ancak bundan sonra böyle olmayacak" diyerek hizmeti halkın ayağına götürdüklerini söyledi.

 

'BU HİZMET DBP'Lİ BİR BELEDİYEYE NASİP OLDUĞU İÇİN MUTLUYUM'

 

Yıldız'dan sonra konuşan Norduzlu vatandaş Cahit Karakuş ise yüzyıldır doğru düzgün hizmet yüzü görmediklerini, sürekli olarak tecrit ve ötekileştirme ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek, "Bu çalışmanın diğer partilere nasip olmamasından dolayı çok mutluyum. Bu şeref bizim belediyeye ait olsun" dedi. Yapılan açıklamalardan sonra kurban kesildi. 

Editör: TE Bilisim