Van-Bahçesaray kara yolunda, kar yığınlarını yoldan kaldırma çalışması yürüttüğü sırada çığ altında kalan operatör, arkadaşları tarafından kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları ve operatörün arkadaşlarının paniği görüntüye yansıyor.

 


Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, aralık ayından bu yana Van-Bahçesaray kara yolunu kar kütlesinden kurtarma çalışmasını tüm olumsuzluğa rağmen yürütüyor. Ekipler, kar, tipi ve fırtınanın yanı sıra her türlü zorluğa rağmen vatandaşların yolda kalmamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, havaların ısınmasıyla çığ tehlikesiyle karşı karşıya geliyor. Bu yıl iki kez çığ altında kalan ekipler, iki operatör kazayı yaralanarak atlatmıştı. Havaların ısınmasıyla birlikte sürekli düşen çığ bölgesinde çalışmalarını sürdüren ekipler, ölümle karşı karşıya kalıyor. Yaklaşık 10 gün önce kar temizleme çalışmaları yürütüldüğü sıra çığ altında kalan operatör Muttalip Alataş’ın arkadaşları tarafından kurtarılma anı görüntüleri ortaya çıktı. Çığ sonrası yaşanan hareketli anları cep telefonuna yansıdı. Alataş’ın kullandığı iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu mesai arkadaşları hem olay yerine gitmeye çalışıyor hem de yaşanan panik cep telefonuna kaydediliyor. Operatör Muttalip Alataş'ın çığ altında kalması ve çıkarılması arasında yaşanan 1.5 dakikalık panik cep telefonuna kaydedilirken, “Kepçe nerede, şoför Muttalip’in burada şapkası görünüyor. Bir bakın Muttalip, Muttalip” sesi duyuluyor. 

 

 


Çığ altında kalan operatör Muttalip Alataş, çığ altında kaldığında ilk aklına ölümün geldiğini ifade ederek, “İlk hatırıma ölüm geldi. Araç kapkaranlık oldu hiç kimse yanımda yok. 10 metre önünde de bir minibüs vardı. Minibüse işaret ettim ama durmadı. O an gürültülü bir sesle çığ üzerimize geldi. O an kalbimde bir sıkışma oldu. Otomatik kapı biraz açıldı. Arkadaşlarım tarafından çıkarıldıktan sonra bana kalp masaj yaptıkları sıra kendime geldim. Arkadaşlar olay yerine ambulans çağırdı. Kısa bir muayeneden sonra tekrar iş makinemin başına geçtim ve çığ bölgesini temizleyerek yolda mahsur kalan arkadaşları kurtardıktan sonra normale döndüm” dedi.

Editör: TE Bilisim