Van’ın Özalp İlçesi Belediyesi, logosunu değiştirerek 1943 yılında Tuğgeneral Mustafa Muğlalı’nın talimatı ile katledilen 33 masum insanın figürünü ve 33 kurşun bıraktırdı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Özalp Belediyesi Meclisi toplantısında, belediye logosunun değiştirilmesi ile ilgili oy birliğiyle alınan karar, Özalp Kaymakamlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Logo değişikliği ile ilgili bilgi veren Özalp Belediye Eş Başkanları Handan Bağcı ve Şerefettin Özalp, daha önceki belediye logosunun Özalp’ı temsil etmediğini ve bir başka belediye tarafından daha önceden kullanıldığını belirlediklerini söyledi.

Eş Başkanlar Bağcı ve Özalp, belediyenin yeni logosunda bulunan figürlerle ilgili de bilgi vererek,” Yeni logomuza 1943 yılında katledilen 33 masum insanımızı temsil eden insan figürleri ile 33 kurşun bırakılmıştır. Ayrıca kadın-erkek eşitliği ile bölgemiz için geçim kaynağı olan buğdayı resmettirdik. Logomuzda bulunan kartal figürü ise güç ve direngenliği simgelemektedir. Logomuzdaki güneş ise temel yaşam kaynağını temsil etmektedir” dediler.

Öte yandan mesaj içeriği zengin ve Özalp'in değerlerini yansıtan figürler ve anlamlar yükleyen imgeler kullanılmasına rağmen logodu kullanılan yazı fontunun basit bir fonttan oluşması ise gözlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim