Van'ın Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından Ramazan ayı münasebetiyle maddi durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik, Ramazan paketi yardımı yapıldı.

Özalp Kaymakamlığı Aile Kültür Merkezi ve Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi bünyesinde maddi durumu yeterli olmayan aileler ziyaret ederek, ihtiyaçları karşılanmış ve karşılanmaya devam ediliyor. Ayrıca ilçede maddi durumu en yetersiz aileler Ramazan ayı süresince misafir olarak kabul edilmiş aile fertlerine kıyafet, beraberinde iftar yemeği ve psikolojik sosyal destekler sağlanıyor. Kaymakamlık tarafından hazırlanan gıda paketleri (çay, makarna, pirinç, zeytin, salça, nohut, kesme şeker, ayçiçek yağı, kırmızı mercimek, kuru fasulye, reçel) ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine teslim edilmiş ayrıca SYDV tarafından ailelerimize nakdi para yardımı, TürkKızılay'ı tarafından ise yardım paketleri kavurma, kuşbaşı yardımında bulunuldu.

Kaymakam İsmail Çiçek;, "Başımızın tacı olan şehit yakınları ve gazilerimize, STK temsilcilerine, kanaat önderlerine, kurum amirlerine, mahalle muhtarlarına, köy korucularına ve esnaflara yönelik toplu iftarlar düzenlenmiş olup ilçemizde Ramazan ayının birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimizin problemlerinin Aile Kültür Merkezi ve Özalp Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi tarafından giderildiğini bundan sonrada devlet olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz "dedi.

Editör: TE Bilisim