Özalp’e bağlı Yavuzlar köyü kırsalında önceki gece yaşanan çatışmada bir HPG’li yaşamını yitirirken güvenlik güçleri ile HPG’liler arasında çatışma yaşandığı belirtildi. Çatışmanın ardından yaşananlar Valilik tarafından da doğrulanırken, hayatını kaybedenler hakkında ‘Dur ihtarına uymayanlar’ ibarelerine yer verildi. Valilik yakalanan araçta mühimmat ve örgütsel dokümanlar olduğunu belirtti. Çatışma sonrası dün Özalp’te kepenkler açılmadı. İlçede gergin havanın ardından vatandaşlar protesto için sokaklara döküldü. 

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Yavuzlar (Qeyseran) köyü kırsalında gece 03.00 sularında Dorutay Jandarma Karakolu'na bağlı askerler HPG’liler arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada bir kişi hayatını yitirirken, bazı kaynaklar yaşamanını yitiren ismin Şoreş kod adlı bir HPG’li olduğu açıkladı. Olayın duyulması üzerine köye giden DBP ilçe yönetimi ile köy sakinleri çatışmanın yaşandığı bölgeye giderken yaşananların ardından dün Özalp’te gerginlik yaşandı. Yaşanılan çatışmanın ardından dün Özalp’te kepenkler de açılmadı. İlçede bir grup, ara sokaklarda toplanarak ilçe merkezinde bulunan kaymakamlık, adliye, ilçe Emniyet Müdürlüğü veAk Parti ilçe teşkilatının bulunduğu binaları taşladı. Binaların camlarını kıran göstericiler, caddedeki araçlara da zarar verdi. Polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara dağıldı. İlçede akşam saatlerine kadar devam eden gerginlik, grubun dağılmasıyla son buldu. Hayatın normale döndüğü ilçede sokaklar belediye ekipleri tarafından temizlendi. Olaylarda, 11 polis memuru göstericiler tarafından atılan taş ve benzeri cisimlerle yaralandı, 3'ü kamu olmak üzere 4 binada ve caddedeki bazı araçlarda hasar meydana geldi. 

NELER YAŞANMIŞTI?

 Özalp ilçesine bağlı Yavuzlar (Qeyseran) köyü kırsalında gece 03.00 sularında Dorutay Jandarma Karakolu'na bağlı askerler HPG’liler arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada bir kişi hayatını yitirirken, bazı kaynaklar yaşamanını yitiren ismin Şoreş kod adlı bir HPG’li olduğu açıkladı. 

VALİLİK: ARAÇTA MÜHİMMAT BULUNDU

Öte yandan ayı olay Valilik tarafından HPG çatışması olarak verilmezken, 3 kişinin bulunduğu bir araç ile ihtar üzerine durmadığı gerekçesiyle çatışmaya girildiği belirtildi. Açıklamada; “Özalp İlçemizde kaçakçılığın men ve takibine dair yapılan çalışmalar çerçevesinde Özalp-Çaldıran İl yolu üzerinde 06.08.2014 günü akşam saatlerinde yapılan uygulamada; saat 22.30 civarında bir minibüs “dur” ihtarına uymayarak görevli Jandarma Birliğine uzun namlulu silahlarla ateş etmiş, yol kapamada kullanılan “lastik patlatan cihazın” üzerinden geçerek olay yerinden kaçmak istemiştir. Devriye kuvvetlerinin ateşe karşılık vermesi üzerine minibüs 200-300 m. ileride durmuş ve (3) şahsın koşarak bölgeden uzaklaştığı tespit edilmiştir. Araçta yapılan incelemede kimliği henüz tespit edilemeyen (1) kişinin ölü olduğu belirlenmiştir. Ayrıca araçta silah, mühimmat ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

Editör: TE Bilisim