Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, baharın gelmesiyle birlikte mahallelerde asfaltsız ve kilit taşı olmayan tek bir sokağı bırakmayacaklarını söyledi. İskele Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediyesi Fen İşleri, Zabıta, Temizlik, İmar ve Şehircilik müdürleri ile merkezi mahallelerin muhtarları katıldı.

 

Belediyenin tüm imkanlarını muhtar ve mahallelerin hizmetinde olacağını belirten Özgökçe, belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için israf etmeden kullanacaklarını ifade etti. Mahalle muhtarlarının seçilen  mesai arkadaşları olduğunu söyleyen Özgökçe, muhtarlarla işbirliği ve uyum içinde çalıştıklarını söyledi. 30 Mart öncesi vaat edilen projeler için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Özgökçe, “30 Mart’tan bu güne kadar geçen 10 aylık zaman dilimi içerisinde gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle eserler ortaya koymak için mücadele ediyoruz. Bu yolculukta sizlerle birlikte vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirmek için adım adım ilerlemeye devam ediyoruz" dedi.

 

Vatandaşların hizmet için belediyeye gelmektense, yerinde görerek çözmekten yana olduklarını ifade eden Özgökçe, bu tür istişare toplantıları periyodik olarak ilk göreve geldiği günden beri  yaptıklarını  kaydetti. Muhtarlarla yapılan istişare toplantıları ile öne çıkan sorun ve sıkıntıları yerinde görülecek mahallelilerimize ile çözdüklerini vurgulayan Özgökçe, "İnşallah Mart ayı ile birlikte şehir merkezinde bulunan tüm  mahallelerimiz başta olmak üzere eskiden köy statüsünde olup Van Büyükşehir olduktan sonra mahalle olan yerleşim alanlarının tümünde asfaltsız ve kilit taşı olmayan tek bir sokak kalmayacak. Onun içinde muhtarlarımız ile vatandaşların kapılarını çalarak programımızı şimdiden yapıyoruz. Park, oyun alanları, spor alanları, semt pazarları, gençlik merkezleri, engelli yaşam merkezleri, hanımlar merkezi, mahalle ve muhtar konakları  ne varsa hep birlikte vatandaşlarımızla konuşarak hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.  

 

Tüm muhtarların tek derdinin mahallelerine en iyi hizmeti götürmek olduğunun altını da çizen Özgökçe, kendilerinin de bu bilinçle sık sık muhtarlarla istişare toplantıları yaparak gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. Özgökçe, Allah'a hamdolsun bakıyorum tüm mahalle muhtarlarımız işe dört elle sarılmışlar. Bizler bundan memnun ve bahtiyar oluyoruz. Muhtarlarımızın da  bizim gibi vatandaşların derdini kendilerine birinci dert edinmişlerdir. Allah'ın izni ile biz de bu derde derman olmak için talepleri en kısa sürede yerine getireceğiz. Bizim amacımız beklentileri en üst seviyede yerine getirmektir. Bunun  için de gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Özgökçe geçen hafta Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici'nin yanı sıra Van'daki kurum müdürleriyle Tuşba'daki tüm muhtarların katıldığı istişare toplantısından sonra sorun ve sıkıntıların daha net anlaşılması için bundan sonra mahalle muhtarları ile toplu olarak değil de 8-10 Muhtarın katılımıyla sağlanacak grup mahallelerin istişare toplantıları mahallelerde devam edeceğini belirti. 

Editör: TE Bilisim