Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları kamuoyu ile paylaşıldı

 

Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları kam oyu ile paylaştı. Paylaşılan rapora göre ilçede dört ayrı park kuran müdürlük, Üzüm bağları, muhtelif yerlerin yeşillendirilmesi gibi hizmetlerde bulunurken ilçede ilaçlama çalışmalarını ise düzenli olarak yürüttü.

 

''4 AYRI PARK YAPILIP HİZMETE SUNULDU''

Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil alanları koruma ve ilçeye yeni alanlar kazandırma yönünde hazırladığı ikisi ilçe merkezinde ikisi bağlı mahallelerde olmak üzere 4 ayrı parkı sezon içinde inşa ederek halkın hizmetine sundu. İlçe merkezindeki 7 Haziran Barış Parkı ile engellilere duyarlı ve kadınlara yönelik Emrah ile Selvi Parkı ve Yeşilova ile Haydarbey Mahalleleri mahalle parklarını hizmete sunan belediye, ilçeye toplamda 6.500 M2 yeni dinlenme alanı kazandırmış oldu.

 

''BARIŞ BAĞLARI (REZÊN AŞTİYÊ) KURULDU''

Müdürlük, güncel hizmetlerinin yanı sıra bölge tarihini esas alan çalışmalara da imza attı. Söz konusu projelerden biri olan Barış Bağları projesini hayata geçiren müdürlük, 24 Nisan Ermeni Katliamı yıl dönümü vesilesiyle 12 dönümlük arazi üzerine üzüm bağları kurdu. Adı, Barış Bağları(Rezên Aşitiyê) olarak belirlenen bağa 7 bine yakın tarihi Erciş üzümü (Merlot) fidesi dikildi. İşleyişinin kadın kooperatiflerine devredileceği bağlar, geçtiğimiz sonbahar ilk salkımlarını verdi.

 

''YENİ YEŞİL ALANLAR OLUŞTURULDU''

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kocapınar, Adnan Menderes gibi mahallelerde yeni yeşil alanlar oluştururken park ve yollarda bulunan yeşil alanların bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Yıl içerisinde refüjler aralıklı olarak çiçeklendirildi, sahil bandında tahrip olmuş mekanlar yeniden dizayn edildi.

 

''İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜ''

Bataklık, sazlık, logar kuyuları ve çöp alanlarında ortaya çıkabilecek haşere ile böceklere karşı ilaçlama çalışmalarına yıl boyunca devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çalışmalarını göl kıyısında yoğunlaştırdı. Müdürlük, yaz aylarında haşere ve sivrisineklere karşı da düzenli olarak ilaçlama çalışması yürüttü.

 

Müdürlüğün paylaştığı raporda 2015 yılı içerisinde yapılan çalışmaların toplam maliyeti ise 1.081.000.00 TL olarak hesaplandı.

Editör: TE Bilisim