İpekyolu Belediyesi, mahallerde park yapımlarına devam ederken, Erek Dağı eteklerine ise aralıksız ağaç dikmeyi sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdüresi Esmer Kara, şu ana kadar erek dağına 15 bin ağaç diktiklerini belirterek, 45 parkı sonbahara kadar halkın hizmetine sunacaklarını açıkladı.

 

İpekyolu Belediyesi, kısa bir sürede 4 adet parkı halkın hizmetine sunarken, kullanılamaz halde olan çok sayıda parkında onarımlarını tamamladı. Öte yanda Erek Dağı eteklerine de ağaç dikme çalışmaları aralıksız sürüyor. Süren çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdüresi Esmer Kara, Demokratik Toplum Kongresi Ekoloji Konferansı'nda Van ilinin ekolojik kent oluşturmak için pilot bölge olarak seçilmesine dikkat çekti. DTK ekoloji konferansın birleşeni olarak bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Kara, "Belediye olarak, 'Herkesin bir ağacı olsun' kampanyası başlattık. Bu yıl hedefe koyduğumuz 50 bin ağaç dikiminin büyük oranda gerçekleştirdik, şimdide ağaç dikimi Erek Dağı'nın bazı noktalarında devam etmekte. Saidî Kurdi bölgesi ve Erek Dağı'nın eteklerine toplam 15 bin fidan diktik. Turistlik ve Piknik alanı olarak kullanılan alanın çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.  Aynı zamanda sonbahara kadar mahalle statüsüne kavuşan 30 köyde 30 park yapıyoruz ve çoğunun temeli atıldı. Kent merkezinde bulunan mahallerde ise 15 parkı halkımızın hizmeti sunacağız." dedi.

 

‘FARİNAZ XOSRAWANİ’ İSMİ PARKA VERİLECEK

Selim Bey Mahallesi yapılan parka Farinaz Xosrawani isminin verileceğini belirten Kara şöyle devam etti: "İpekyolu Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısında aldığı kararlarla Selim Bey mahallesinde yapımı devam eden parka, İran'da istihbarat elemanlarının tecavüzünde kaçarken otelin 4.katta atlayarak yaşımı yitiren Kürt kadını Farinaz Xosrawani kararlaştırıldı." Park daha çok koşu ve spor alanı olarak dizayn edildi. Amaçlarının daha yaşanır bir dünya ve ekoloji bir kent oluşturmak olduğunu belirten Kara, çalışmalarının aralıksız süreceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim