Edremit Belediyesi, Van Gölü çevresinin kamu kurum-kuruluşlarınca ‘Sosyal Tesis’ adı altında halka kapatılıp halkın gölle buluşmasının engellemesine karşı geliştirdiği Edremit Sahil Yolu Projesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

 

Van Gölü sahil kısmının DSİ, Karayolları, Polis Kampı, valilik konağı benzeri kurum-kuruluşlar tarafından ‘ Sosyal Tesis ‘ adı altında kapatılmasına karşı bu alanların halka açılması için mücadele eden Edremit Belediyesi, stardını verdiği ‘Edremit Sahil Yolu Projesiyle ‘ Van halkının gölle ve sahille buluşması için mücadele ediyor.

 

“RESMİ KURUMLARIN HALKA KAPATTIĞI SAHİLİ BİZ HALKA AÇIYORUZ”

Edremit Yeni Mahalle’de Lalapaşa mevkiinde yapımına başlanan sahil projesi çalışmalaranı Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik ve belediye meclis üyeleri yerince inceleyerek ilgili teknik personelden bilgi aldı. Sahil Projesinin yapımına ilişkin kısa bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik Van halkı için büyük bir nimet olan gölden Van halkının devletin kamu kurum-kuruluşlarının haksız işgali yüzünden faydalanamadıklarını belirtti. Van Gölü sahilini halka kapatan zihniyete karşı Edremit Belediyesi olarak her zaman bu sahilleri halka açmak için belediye meclisinde kararlar aldıklarını ve bunun için mücadele ettiklerini belirtti. Ve bu konuda çalışma alanı olarak alternatifsiz kalmamak adına Sahil Yolu Projesini hayata geçirme kararı aldıklarını belirtti.

 

2 AY İÇİNDE PROJE TAMAMLANIYOR!

Sahil Yolu Projesine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan, çalışma yaptıkları alanın bataklık alan olması hasebiyle öncelikle dolgu ve sıkıştırma işlemlerini yürüttüklerini, zeminin tam olarak oturması açısından biraz zaman kaybettirdiyse de olumlu bir sonuç almak için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti. Sahil kısmında bulunan ve içinde birçok kuş türünün bulunduğu sazlık alanı tahrip etmeden ekolojik hassasiyeti ve Van Gölü’nü tahrip etmemeyi önceleyerek çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Cihan; 6 bin 500 metrekare alanda kurulacak sahil projesi kapsamında bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşil alan, oturma bank ve kamelyalaları, çocuk parkları, fitness alanı, duşa kabin ve otopark hizmetlerini içinde olduğu büyük projenin 2 ay içerisinde halkın hizmetine sunulacağını belirtti. Projenin 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi. Sahil Yolu Projesi alanında yapılan incelemelerin ardından Edremit ilçesi mahalle muhtarları ve mahalle meclisleri üyeleriyle Edremit sahilinin halka açılması ve yapılan sahil projelerinin bilgilendirilmesi ve tanıtımı amaçlı toplantı düzenlendi. Toplantıya Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Van Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Proje Daire Başkanı Zülfikar Damar da katılarak bilgilendirmelerde bulunarak katılımcılardan yapılan çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini dinledi.

 

Burada öncelikli olarak Edremit Belediyesinin yapmış olduğu Sahil Yolu Projesi’nin bilgilendirilmesi ve tanıtımı yapılırken aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Proje Daire Başkanı Zülfikar Damar da belediye olarak Van Gölü Edremit Sahil kısmına ilişkin yapmayı planladıkları sahil projesinin tanıtımını ve bilgilendirmesini yaptı.

 

“SAHİL İŞGALİNE KARŞI BELEDİYE OLARAK ALTERNATİFSİZ DEĞİLİZ”

Toplantıda konuşan Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik devlet kurumlarının halka kapattığı sahili halka açmakta kararlı olduklarını belirtti. Bu amaçla belediye meclisinin sahili işgal eden kamu kurum kuruluşlarından arındırılması ve direk olarak halka ücretsiz bir şekilde açılması amacıyla karar aldıklarını fakat bu kararlarının kaymakamlık ve valilikçe engellendiğine dikkat çeken Çelik, belediye olarak alternatifsiz olmadıklarını ve bu temelde ‘ Edremit Sahil Yolu Projesini ‘ hayata geçireceklerini ifade etti. Toplantı muhtarlar ve mahalle meclis üyelerinin sahil projelerine ilişkin sundukları görüş ve önerileriyle son buldu. 

Editör: TE Bilisim