Erciş Belediyesi'nin 2015 yılı projeleri kapsamında açıkladığı projeleri hayata geçirme çalışmaları devam ediyor. Yapımlarına başlanan Kasaplar çarşısı, Hayvan Pazarı ve Merkez Park çalışmaları son aşmasına gelirken, mahallelerde yapılan parklar ise kısa bir süre içinde ilçe halkının hizmetine sunulacak. 


 

''HAYVAN PAZARI BÖLGE STANDARTLARINDA'' 

Erciş Belediyesi tarafından sezon başında çalışmalarına başlanılan ve ilçedeki tarım ve hayvancılığa katkı sunacak Hayvan Pazarı ve Kasaplar Çarşısı'nın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kışla Mahallesi'nde 25 bin 400 m2 alan üzerinde yapımına başlanan Hayvan Pazarı inşaatının son aşmasına gelindi. Küçük ve büyükbaş hayvanlar için açık ve kapalı satış alanları, ahır, güvenlik binası, gübre toplama alanı, yükleme rampaları ile çökertme fosseptiğinden oluşan kompleks bölge standartlarını yükseltecek şekilde dizayn edildi. Kurban Bayramına yetişecek yeni hayvan pazarı ile Erciş'e bölgesel bir ticaret merkezi özelliği kazandırılması hedefleniyor. Diğer taraftan yanındaki boş arazide yapılması düşünülen Saman Pazarı için harekete geçen belediye yönetimi, ilçede tarım ve hayvancılığın teşviki için de farklı çalışmalar yapmaya hazırlanıyor.

 

''KASAPLAR ÇARŞISI İLÇEYE YENİ BİR YÜZ KAZANDIRACAK'' 

Erciş Belediyesi'nin 2015 yılı içerisinde yapacağı önemli çalışmaları arasında yer alan Kasaplar Çarşısı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Eski Rus Pazarı'nda yapımına başlanan Kasaplar çarşısı inşaatın büyük bölümü tamamlandı. Şehirde faaliyet gösteren kasap esnafını bir araya getirerek et ürünlerinin hijyen ve kalitesini arttırmak için 3 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına devam edilen kasaplar çarşısının Ekim ayında hizmete sunulması hedefleniyor. Çarşı, modern ve bir taraftan entegre tesis niteliği taşıyacak şekilde tasarlandı.

 

''DÖRT AYRI PARKIN İNŞAATI DEVAM EDİYOR''

Erciş Belediyesi diğer taraftan ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Yeşilova ile Haydar bey mahallesinde yapımına başladığı parkların yapımına hız kesmeden devam ediyor. Merkezdeki 2 bin m2 alan üzerine kurulan modern parkta sona yaklaşırken yine ilçe merkezindeki Emrah İle Selvi Parkı çalışması da sona yaklaştı. Yeşilova ve Haydarbey mahallelerinde eş zamanda başlanan parkların inşaatı ise devam ediyor. Kente nefes aldıracak parklar; oyun alanları, yürüyüş parkurları, kamelyalar gibi bölümlerden oluşup engellilere duyarlı bir şekilde inşa ediliyor.

 

''BEŞ PİLOT MAHALLEYE SEMT SAHASI TAMAMLANMAK ÜZERE''

Erciş Belediyesi, bir diğer proje olan ’’Her Mahalleye Semt Sahası’’ projesinin uygulanmasında da sona yaklaştı. Salmanağa (Dêra Jêr), Aşağı Çökek (Êzinga Jêr), Hacikaş (Hecîqaş), Uncular (Qereqlîs) olmak üzere dört ayrı pilot mahallede semt sahası yapımını büyük ölçüde tamamlayan Belediye, zemin ıslah çalışmalarından sonra Kocapınar (Axî ) Mahallesi’nde de ful donanımlı spor kompleksi inşasına başlayacak. Zemini bitkisel toprakla kaplı olacak bu sahaların içinde, yedek kulübeleri ve soyunma kabinleri bulunmakla beraber yapılan sahalar ile mahalleli gençlerin sporsal aktivileri için yaşanan mekan sorununun giderilmesi hedefleniyor. 

Editör: TE Bilisim