Karakol yapılması planlanan eski Gümrük Müdürlüğü alanı, İpekyolu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile park alanı olarak halkın hizmetine sunuldu. Açılışı yapılan Sanat Parkına yüzlerce vatandaş katıldı. Keser, polis karakolu olarak planlanan park alanını park olması için büyük mücadele vererek halkın hizmetine sunduklarını kaydetti.

Merkez İpekyolu İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde daha önce Gümrük Müdürlüğü olarak kullanılan alan imar planıyla birlikte park alanı olarak belirlenmiş, ancak Van Emniyet Müdürlüğü tarafından, bu alanın polis noktası olması için girişimlerde bulunulmuştu. Bunun üzerine İpekyolu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüyle yürüttüğü yazışmalar sonunda alanın park alanı olarak kullanılması kararlaştırıldı. Kış mevsimi olmasına rağmen park yapımına hızlı bir şekilde başlayan İpekyolu Belediyesi parka Sanat Parkı adını vererek açılışını yaptı. Halkın katılımının yoğun olduğu park açılışına, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, HDP İl ve İlçe yöneticileri, DBP İl ve ilçe yöneticileri, Kent Konsey Başkanı Ümit Keser, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce kişi katıldı. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın fotoğrafının bulunduğu bir pankart parkın girişine asılarak anıldı. Balonlarla süslenen parkın girişinde açılış kurdelesini katılımcılar ve Eş başkanlar birlikte kesti. Açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanları hayatını kaybeden HDP Adana Millet Vekili Murat Bozlak için baş sağlığı dileklerinde bulunarak konuşmalarına başladılar. İlk konuşmayı yapan Eş Başkan Veysel Keser, “Sistem partilerinin bölgemizde yürüttüğü imar planın bir talan politikası olduğunu, bu yüzünden merkeze bağlı birçok yeşil alanın yok edildi” dedi.

KESER: PARKIN YERİNE POLİS KARAKOLU İNŞA ETMEK İSTEDİLER

Keser parkın yerine polis karakolunun inşa edilmek istediğini dile getirdi. Keser şu ifadelere yer verdi: "Sistem partileri on yıllardır bölgemizde özellikle Van'da, merkeze bağlı birçok yeşil alanı bir birlerine peş keş çekerek talan etmişler. Batı metropollerine baktığınızda birçok merkezi yerleşim yerlerinde yeşil alanlar ve büyük parklar ile karşılaşırsınız. Van'da halkın nefes alacağı gezebileceği merkeze bağlı yeşil alanların ve parkların az olmasının büyük bir sebebi de bu bölgede uygulanan talan politikasının yüzündendir. Bu memleketi sahipsiz görüp yıllardır bu talan politikasını uyguladılar." dedi. Polis karakolu olarak planlanan park alanını halkın hizmetine tekrardan kazandırabilmek için büyük mücadele verdiklerini dile getiren Keser, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi. " Deprem sonrası tıkılan eski gümrük müdürlüğü imar planlamasında park alanı olarak geçmesine rağmen polis karakolu olarak inşa edileceği gündeme geldi. Biz İpekyolu Belediyesi ve Van Büyük Şehir Belediyesi'nin önemli katkıları ile buranın tekrardan park alanı olarak halka kazandırılması için mücadele verdik. Yeniden bir talan siyasetinin önüne bu şekilde geçmiş olduk."

BİDAV: PARK HALKIN PARKIDIR BÖYLEDE KALACAK

Keser'in ardından konuşma yapan Eş Başkan Aygül Bidav ise demokratik özerklik kuruluncaya kadar ve Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayana kadar özgürlük mücadelesinden geri adım atmayacaklarını dile getirdi. Bidav “Kürt halkına karşı her yönlü bir saldırı var bunlardan biri de İran Devleti kaç insanımızı bu süreçte idam ettiler. Biz bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu topraklarda demokratik özerkliği kuruncaya ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü kavuşuncaya kadar özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi. İpekyolu Belediyesi olarak bu alanın park olarak yapılmasına karar verdiklerini vurgulayan Bidav, polis karakolu olarak yapılması planlanan park alanını, vermiş oldukları mücadele ile tekrardan halka kazandırdıklarını dile getirerek sözlerini sonlandırdı. Eş Başkanların ardından konuşma yapan Kent Meclis sözcüsü Ümit Keser, DBP Eş Başkanı Hamiyet Şahin ve İpekyolu Meclis Sözcüsü Nuran Okay konuşmalarında yapılan parkın önemine değinerek emeği geçen herkesi selamladılar. Açılış halka dağıtılan yeni yıl hediyeleri ile son buldu.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim