Saray ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışı yapıldı. Çeşitli sebeplerden dolayı köylerden gelerek ilçede beklemek zorunda kalan vatandaşların bekleme, eğitim, spor ve benzeri sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan merkezin açılışına Vali Aydın Nezih Doğan, Emniyet Müdürü Mahmut Karaslan, Jandarma Komutanı İrfan Kızılarslan, Rektör Peyami Battal, İlçe Kaymakamı Atif Çiçekli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gündüz bayanlar gece ise erkenkelerin faydalandığı ve Saray ilçesinde yaşam katacak olan Sosyal Yaşam Merkezi düzenlenen bir törenle açıldı. Vali Aydın Nezih Doğan, Emniyet Müdürü Mahmut Karaslan, Jandarma Komutanı İrfan Kızılarslan, Rektör Peyami Battal, İlçe Kaymakamı Atif Çiçekli, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta, vali Doğan beraberindekilerle merkezi dolaşarak yetkililerden bilgi aldı.

ÇOCUKLARLA HİKAYE OKUDULAR

Vali Doğan, Sosyal Yaşam Merkezini gezerek kursa katılanlar ile bir süre sohbet etti. Çocuk oyun salonuna giren Vali Doğan ve beraberindekiler çocuklarla ilgilenirken, çocuklar ile hikayeler okudu. Çeşitli sebeplerle köylerden gelerek ilçede beklemek zorunda kalan vatandaşların bekleme, eğitim, spor ve benzeri sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan Sosyal Yaşam Merkezi’nde, bayanlara yönelik okuma yazma, örgü, dikiş nakış kursu ve fitnes salonu, çocuk bakım ünitesi bulunuyor. Ayrıca kadın sağlığı ile ilgili gönüllü Doktorlar tarafından haftalık seminer veriliyor. Bayanların gün içinde 16.00'ya kadar faydalandığı Yaşam Merkezinden erkekler ise, saat 16.00 ile 22.00 saatleri arasında faydalanıyor.

Editör: TE Bilisim