Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, 31 Mart seçimlerinden sonra Saray Belediye Başkanlığında göreve başlayan yeni yönetimin belediye binasına afiş asarak vatandaşlara ve muhtarlara, "kayyum yönetimi tarafından yüklü miktarda borç bırakıldığı, önceliklerinin bu borçların ödenmesi olduğu" yönünde gerçekle hiçbir ilgisi olmayan asılsız bilgiler verildiği belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Saray halkı; sınır şehrimiz Saray'a yaklaşık 2 yıl hizmet etme bahtiyarlığına sahip olduk. 31 Mart'ta seçilen yönetim tarafından, bu şehre hizmetlerin durdurulmasını gerektirecek hiçbir bahane bulunmamaktadır. Bilakis kayyum döneminde yapılan toplam 12 milyon 233 bin 603 lira yatırım ve hizmet neticesinde şehrimizin alt yapısı, yol, kanalizasyon ve imarı yapılmış, belediyeye kurumsal kimliği yeniden kazandırılmıştır. Görev yaptığımız 2 yılda yıllık ortalama yüzde 78,42 yatırım ve hizmet performans oranıyla bölgenin en başarılı belediyelerinden biri olduk." 

Belediyeye yapılan görevlendirme döneminde ilçe halkının çamur ve bozuk olan merkez ve köy yollarının yapılması talebinde bulunduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kuruluş amacı belediyelere mali destek sağlamak olan İller Bankası A.Ş.'den ilçemiz merkez ve bağlı mahallelerinde proje karşılığı BSK asfalt, sokak ve kaldırım yolları parke ile drenaj yapımı için Belediye Meclisimizin kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın borçlanma onayıyla uzun vadeye yayılmış 120 ay vadeli 2 milyon 628 bin 930 lira kredi kullanılmıştır. 11 Eylül 2018'den itibaren kullanılan kredi borcu kaynakta aylık olarak kesilmeye başlanmış ve 31 Mart 2019 itibarıyla 2 milyon 558 bin 720 lira ana para kredi borcu kalmıştır. Belediyemizin aylık bütçesi göz önüne alındığında kullanılan kredi borcundan kaynakta kesilecek tutar, aylık yüzde 4,77 gibi cüzi bir orana tekabül etmektedir. Bu borçlanma kesinlikle bundan sonra yapılacak hiçbir hizmeti engelleyecek veya aksatacak bir miktar değildir. Aylık ortalama 700 bin lira net bütçesi olan belediyeden bu önemli hizmet karşılığında aylık faiz dahil yaklaşık 30 bin lira borç kesintisi gerçekleştirilecektir."

Yaklaşık 2 yıllık görevlendirme ile modern kentin üç önemli ögesi yol, kanalizasyon ve imarın ilçede hayata geçirildiği aktarılan açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Diğer hizmetlerimizin yanında belediye araç filosuna 2 yılda 9 sıfır iş makinesi ve araç kazandırıldı. Tüm hizmetler gerçekleştirilirken belediye piyasaya ve firmalara borçlandırılmamıştır. Kayyum döneminde belediyenin SGK, emekli sandığı, vergi, firma ve piyasaya borcu bulunmamaktadır. Afişteki bilgiler doğru değildir. Saray halkı yerel yönetimden bahane değil, hizmet beklemektedir. Belediye başkanlık makamı çözüm, icraat ve hizmet makamıdır."

Editör: TE Bilisim