Van’ın 25 yıllık ilçesi olan Saray’da ilk kez kanalizasyon şebekesi döşenecek. 


1990 yılında ilçe statüsü kazanan Saray'da, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından hazırlanan projeler hayata geçiriliyor. İlk etapta büyük eksiklik olarak görülen ve ilçenin kuruluşundan bu yana yapılmayan altyapı sorununu ele alan VASKİ yönetimi, toplam 4 merkez mahalle olmak üzere 23 mahalle ve 2 mezrada kanalizasyon sorununun tamamen çözülmesi için ihale gerçekleştirdi.
VASKİ’den yapılan açıklamada, “Projenin uygulanmasıyla birlikte Saray ilçesi tarihinde ilk kez kanalizasyon hizmetine kavuşacak. İlçe halkının büyük sıkıntılar çektiği göz önünde bulundurularak projenin uygulaması için yoğun mesai harcanıyor. Saray ilçesine ayrıca atık su arıtma tesisi yapılması için de projelendirme çalışmaları sürdürülüyor. VASKİ Saray Şubesi ekipleri tarafından ilçede hatların bakım ve onarımları da titizlikle tüm mahallelerde devam ediyor. Ekipler yıl içerisinde birçok mahalleye yeni su şebekesi hattı döşerken, bazı mahallelerde de mevcut depo onarımlarının yanı sıra yeni depolar da yapılarak faaliyete aldı” denildi.


Saray Belediye Eş Başkanı Abdul Kadir Çalışkan, VASKİ çalışmalarından memnun olduğunu dile getirerek, ''100 yılın birikmiş sorunlarını ne biz, ne VASKİ ne de Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla hemen çözmemiz mümkün değil. Ne var ki VASKİ beklenenin üstünde çalışma yürüttü. İlçenin su ve kanalizasyon sorununu gidermede gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı tüm VASKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum'' dedi.

Editör: TE Bilisim