Edremit Belediyesi 2014 yılı çalışma sezonu boyunca yürütülen faaliyetlerini düzenlediği geniş kapsamlı halk toplantısıyla halkla paylaşırken; Belediyenin 2014 yılı gelir-giderler tablosu tüm ayrıntılarıyla belediye binasına asılarak halkın bilgisine sunuldu. Edremit ilçesi belediye binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın yanı sıra HDP-DBP ilçe eş başkanları, mahalle muhtarları, mahalle meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Edremit Belediyesi 2014 yerel seçimlerinin üzerinden geçen 10 aylık sürede yapılan çalışmaları halka sundu. Gelir-giderleri de halkla paylaşan belediye yaptıkları çalışmalar dolayı taktir topladı. Belediye binasında gerçekleşen toplantıda memnunun kalan vatandaşlar Edremit Belediyesi övgü dolu sözlerle anlattı. Yapılan sunumdan da çok memnun kalan vatandaşlar bundan dolayı belediye eş başkanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Yapılan toplantıda konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, 10 aylık sürede yaptıkları çalışmalardan söz etti. Sayan ayrıca bu çalışmalar dışında halen eksikliklerinin olduğu ancak bunun bir mazeret olmadığına vurgu yaptı. Sayan ayrıca, “İlçemizin nüfusu 10 katta kadar arttı, ilçede mahalle sayılarımız arttı ama gelirimiz buna rağmen çok fazla artmadı. Ama biz şimdiden 2015 çalışmalarımızın toplantılarını yapıyoruz” dedi.

 

SAYAN: ÇALIŞMALARI HALKIMIZLA PAYLAŞTIK

 

Edremit belediyesinin 10 aylık çalışmalarının halka sunulması toplantısında konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, 10 aylık çalışmaların tümü halka danışarak yaptıklarını ifade etti. Sayan, “2014 seçimlerinden sonra 10 aylık süre içerisinde yaptığımız çalışmaları tüm arkadaşlarımız ile paylaşacağız. Bunda emeği geçen, bu sunumu hazırlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir emek vermişler ve bizlerde bu emeği burada hep birlikte göreceğiz. 2014 seçimlerinden sonra büyükşehir yasasının gelmesi ile birlikte ilçemizin sınırları genişledi, nüfusu arttı, mahalle sayılarımız arttı. Daha önce 13 bin nüfus olan ilçemiz şu anda 120 bin nüfusluk bir ilçe oldu. 10 aylık süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaları halkımıza danışarak, mahalle meclislerimizde anlatarak yaptık. Belki kısa bir dönem içerisinde az bir çalışma yaptık. Ama bu çalışmalar ile halkımıza layık olmaya çalıştık.” Dedi.

 

“MAHALLELERİMİZİN EKSİKLİKLERİ MAZERET DEĞİL”

 

Kobanî’de yaşananlardan dolayı Kobanî halkına yardım ettiklerini dile getiren Sayan birçok mahallenin halen eksikliklerinin olduğunu ancak bununda bir mazeret olmadığını söyledi. Sayan şu sözlere yer verdi: “Kobanî’de bir savaş var oradaki insanlarımıza yardım etmek amacıyla destek olmaya çalıştık. Tabi ki bu yaptıklarımız bir mazeret değil. Birçok mahallemizin alt yapısında, yolunda, sosyal ve kültürel alanlar da sıkıntılar var. Bunları kısa bir sürede çözmek zor olur ama bu sıkıntılar belediyenin görevleridir, bunları yapmak zorundayız. Ama biz bunları merkezi hükümet gibi yapmayacağız, edeceğiz demektense halkımız ile birlikte ortak bir karar alarak, onlara danışarak çalışmalar yapacağız ve bunları hayata geçireceğiz. Bu çalışmaları da eşit ve şefaf bir şekilde yapacağız. Bu çalışmaları yaparken halkımızdan yardımlar alacağız ve halkımızla birlikte çalışacağız.”

 

SAYAN: NÜFUS ARTTI GELİR ARTMADI

 

Eş Başkan Sayan Van’ın büyükşehir olmadan önce Edremit’in nüfusunun az olduğunu ancak büyükşehir yasasından sonra nüfusun artığını söyledi. Sayan, “Nüfusumuz 10 katına çıktı ama gelirimizde pek bir değişiklik olmadı” dedi. Sayan, “Van büyükşehir olmadan önce ilçemizin nüfusu 13 bin civarıydı. Belediyenin geliri 400-450 civarındaydı. İlçemiz büyüdü mahalle sayısı arttı, nüfusu 10 katı kadar arttı ama gelirler konusunda büyük bir değişiklik olmadı. Bundan sonra ki çalışmalarımızda yine halkımız bizlerde çalışmalar isteyeceklerdir. Bizde 2015 için çalışmalarımızı şimdiden başlattık. 10 aylık süreçte olduğu gibi yine mahalle muhtarlarımızla, mahalle meclislerimizle ve bunun yanı sıra tüm halkımızla beraber çalışmalarımız yapacağız. Ama bunu da belirtmek isterim ki ilçemizde öncelik olan ve farz olan acil işleri hayata geçireceğiz. Hep birlikte 2015 için yapacağımız çalışmaları halkımız ile paylaşacağız. Gelen geliri de aynı şekilde halkımız ile paylaşacağız ve bu gelirleri mahallelerimize eşit bir şekilde dağıtacağız.”

 

“DEVLETİN GÖZÜ EDREMİT’İN ÜZERİNDE”

 

Sayan son olarak gelir ve giderlerini de açıklayarak ayrıca devletin gözünün her zaman Edremit üzerinde olduğunu bu yüzden çok iyi çalışmaları gerektiğini söyledi. Sayan son olarak şu ifadelere yer verdi: “10 aylık süre içerinde İller Bankası’ndan yani devlet tarafından bize 12 milyon 137 bin TL gelir elde edildi. Öz gelirlerimiz ve emlak gelirlerimiz ise 3 milyon 050 bin TL gelir geldi. Toplamda yaklaşık olarak 15 milyon 134 Bin TL gelirimiz oldu. Giderimiz ise 12 milyon 662 bin TL olmuştur. Bu anlamda yeni araçlar alındı ve yeni araç parkları yapıldı bunun yanı sıra kasamızda da 2 milyon TL’lik bir gelirimiz duruyor. Bu parayı da yine aynı şekilde belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda, yapılacak çalışmalar doğrultusunda kullanacağız. Sizinle beraber bu çalışmaları yapacağız el ele vereceğiz bu ilçeyi kalkındıracağız, bu ilçeyi geliştireceğiz. Çünkü merkez ilçeler içerisinde devletin göz, sistemin gözü her zaman Edremit’tedir. Bu yüzden tüm halkımızla beraber, kurum ve kuruluşlarımızla, partimizle birlikte Edremit’i güzel bir şekilde yapacağız ve gelecek nesillerimize iyi bir kent bırakacağız.”

 

EŞ BAŞKAN ÇETİN DUYGULU ANLAR YAŞADI

 

Eş başkan Sayan’ın konuşmasının ardından belediye yapmış olduğu 10 aylık çalışmaları yapmış olduğu slaytla halka sundu. Sunum sırasında Eş Başkan Sevil Rojbin Çetin’in vatandaşa olan ilgisi ve sıcak sohbeti gözden kaçmadı. Asker kurşunu ile hayatını kaybeden Canan Saldık için yapılan park çalışmasının sunumu esnasında duygulu anlar yaşandı. Özellikle Eş Başkan Çetin’in gözlerinin dolduğu ve bir süre duraksadığı objektiflerimizden kaçmadı. 


ŞEHRİVAN HABER-ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim