Muradiye ilçesinde olaylar nedeniyle Şırnak'a dönmek istemeyen anne ve iki çocuğuna, kaymakamlık sahip çıktı.

 

Akrabalarının düğününe katılmak üzere eşi ve iki çocuğuyla Muradiye'ye gelen kadın, olayların yaşandığı Şırnak'a geri dönmek istemeyince eşi tarafından terk edildi. İki çocuğuyla 1976 Muradiye depreminin ardından Yavuz Selim Mahallesinde yaptırılan ve şu an harabe durumda olan evde aylık 100 lira kira bedeliyle yaşamaya başlayan aileye, Muradiye Kaymakamlığı sahip çıktı.

 

AK Parti Muradiye Gençlik Kolları girişimiyle durumu öğrenen Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, ilk olarak aileyi bir kuruma ait kaloriferli daireye yerleştirdi. Ardından evin eşya ihtiyacının karşılanması talimatını veren Çelikel, son olarak ailesinin geçimini sağlayabilmesi için de anneye iş buldu. Kaymakamlık tarafından gönderilen yardımları ailenin yeni yuvasına yerleştiren AK Parti Muradiye Gençlik Kolları üyeleri, bundan sonra da aile için ellerinden gelen tüm yardımların yapılacağını, ailenin yalnız bırakılmayacağını ifade etti.

 

Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay, komşularının haber vermesi üzerine Şırnak'tan gelen aileyi ziyaret ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Durumları içler acısıydı. Bayan ve 2 çocuğu eşinden şiddet gördüğü için ayrılmıştı. Biz de durumu İlçe Kaymakamımız Mehmet Fatih Çelikel’e bildirdik. Kaymakamımız derhal aileye bir kurumun kaloriferli dairesinde yer temin etti. Daha sonra evin tüm eşyalarını aldı. Biz de üyelerimizle birlikte evini taşıdık. Artık sıcak bir yuvaları oldu. Bunun yanında da bayana iş imkanı sağlandı. Bayan burada hem çalışacak hem de çocuğunu okutacak. Kurum müdürü de elinden gelen desteği göstererek aileye yardımcı oldu."

 

"Genç olmak, millete hizmet yolunda aşk ile koşmaktır. Buna örnek de bu ailedir." diye konuşan Yay, ellerinden geldiği kadarıyla aileye yardım etmeye devam edeceklerini, bu noktada desteklerini esirgemeyen Kaymakam Çelikel ve duyarlı vatandaşlara da teşekkür etti. FAilenin ilkokul üçüncü sınıfa giden kızı E.Y. ise "Babam bizi bıraktı gitti. Annem ve küçük kardeşim ile kalıyoruz. Burada üşüyorduk. Elektriğimizi kestiler ve karanlıkta oturuyorduk. Şimdi kaloriferli bir eve taşınacağımız için çok mutluyum." dedi.

Editör: TE Bilisim