Başkale ilçesinde Sınırlı Sorumlu (S.S) 34 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi öncülüğünde minibüs şoförleriyle toplantı yapıldı. Kooperatifi Başkanı Kerem Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce D/4 Taşıt Belgesini Diyarbakır Ulaştırma Daire Başkanlığı'ndan aldıklarını anımsattı.

‘MAĞDUR EDİLİYORUZ’

Van'ın büyükşehir olmasıyla yapılan düzenlemeyle 2019 yılına kadar geçerli olan bu belgelerinin iptal olacağını ve yerine ‘V/4 Belgesi’ almaları gerektiğini ifade eden Karaman, “Bu durum bizi mağdur etmekte. En azında süresi 2019 yılına kadar olan belgelerin geçerli olması, sıkıntıları bir nebze olsun giderilir. Daha önceleri Diyarbakır Ulaştırma Daire Başkanlığından alınan belgeler için yaklaşık 3 bin lira masraf yapıyorduk. Şimdi ise 8 bin lira masrafımız olacak. Bu belgelerimiz iptal edilip bizlere V/4 belgesi talebinde bulunuluyor. Van'da yaklaşık 800 minibüsün D/4 belgesi iptal olacak. Bu da milyonlarca liranın boşa gitmesi anlamına geliyor.” Dedi.

‘MAĞDUR EDENLERİ KINIYORUM’

Van Ulaştırma Daire Başkanlığı'nın, Şoförler Cemiyeti ile İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu belgeleri kendilerine zorunlu hale getirdiğini belirten Karaman, yeni düzenlemeyle zor durumda kaldıklarını ifade etti. Karaman, sözlerine şöyle devam etti: “Bu belgeleri bizlere zorunlu kılıyorlar. Acaba korsan araçlar için ne çalışmaları olacak? Önce korsanları bitirsinler, sonra bizden bu belgeleri istesinler. Zaten bu belgeleri almanın yollunu biliyoruz. Yıllardır bu işin içindeyiz. Önce haklarımız korunsun, sonra bizlerden hesap sorulsun. Bizleri bu duruma düşüren Van Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanlığı ile Şoförler Cemiyetini kınıyorum.”

Editör: TE Bilisim