Erciş ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yaptırılan Merkez Cami’nin inşaat alanı içerisinde bulunan ve acil kamulaştırma kapsamında alacakları önceden ödenen 17 iş yeri sahibine Erciş Belediyesi tarafından iş yerlerinin derhal boşaltılması için son ihtarname çekildi.

 

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve Merkez Cami inşaat alanın içinde bulunan iş yerlerinin boşaltılması için belediyeden esnafa son çağrı yapıldı. Erciş Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülderen Varla imzasıyla esnafa gönderilen ihtarnamede, “Halihazırda kullanmış olduğunuz dükkanınız Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etap kapsamında bulunmaktadır. Söz konusu dükkanlarınızla ilgili Erciş Asliye Hukuk Mahkemelerinde ‘Acele kamulaştırma davaları’ açılmıştır. Mahkeme tarafından belirlenmiş olan hak sahiplerinin hesaplarına kamulaştırma bedelleri ödenmiş ve bahse konu dükkanların boşaltılması ile yıktırılmasına karar verilmiştir. Her ne kadar 15.06.2015 tarihinde kullanmış olduğunuz dükkanının boşaltılması istenmişse de, şimdiye kadar dükkanın boşaltmadığınız tespit edilmiştir. Bahse konu 15.06.2015 tarih ve 293 sayılı ihtarnamemiz yazımız ekindedir. TOKİ ile imzalamış olan protokol gereğince kullanmış olduğunuz dükkanın boşaltılması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı son kez iş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren derhal dükkanınızı boşaltmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlemlere başvurulacağı hususu tarafınıza ihtar edilir” dendi.

Bu arada dükkanlarda kiracı olarak bulunan esnaflar ise, ihtarname karşısında ne yapacaklarını bilmediklerini, kendilerine yetkililerin kira yardımı veya yeni iş yeri bulmalarını talep ettiler. 

Editör: TE Bilisim