Bahçesaray ilçesi Sündüz yaylasında 18 Haziran 1993'te düzenlenen saldırıda şehit edilen 24 kişi için anma töreni düzenlendi.

 

Şehitler Camisi'nde kılınan namazın ardından, saldırıda şehit edilen 24 kişinin yakınları, İlçe Jandarma Komutanı Hamza Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İbişoğlu ve İlçe Müftüsü Ercan Özerce ile Liman Mahallesi'ndeki şehitliğe kadar yürüdü. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların yapıldığı törende, şehitlerin yakınları duygusal anlar yaşadı. Şehit yakınları adına konuşma yapan Bahçesaray Gönüllü Şehitler Derneği Başkanı Sabahattin Samsa, yıllardır katillerin yakalanıp adalet karşısına çıkarılamamasından duydukları acıyı dile getirdi.

 

Şehitleri asla unutmayacaklarını ve aradan geçen 22 yılda yaşadıkları acıları hafifletmediğini belirten Samsa, "Annelerimizi ve çocuklarımızı şehit verdiğimiz gün yakılan ağıtlar hala kulaklarımızda yankılanıyor. 22 yıl önce Sündüz yaylasında bir insanlık dramı yaşandı. 22 yıldır bu olayı gerçekleştirenler adalet önüne çıkarılmadı" diye konuştu.

 

Samsa, suçluların cezalandırılmasını isteyerek, şunları kaydetti: "Allah rızası için bu insanlık suçunu işleyenlere karşı el ele verelim ve zalimlere fırsat vermeyelim. Birbirimizi sevelim, sayalım ve güzel ülkemize, insanlığa sahip çıkalım. Bu olaylar bir daha yaşanmasın. 30 yıllık süreci bizler yaşadık ama bizden sonrakiler yaşamasın. Anneler artık ağlamasın, çocuklar babasız büyümesin, hep birlikte kardeşçe özgür ve barış dolu yaşamla hayatımızı sürdürelim." 

Editör: TE Bilisim