Gürpınar ilçesinin Hoşap Mahallesi'nde terzilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan 55 yaşındaki Enver İnan, 15 yaşında başladığı mesleğiyle 6 çocuk büyüttü.

 

İnan, amcasından öğrendiği mesleğini 40 yıldır mahalledeki tarihi Hoşap Kalesi'nin eteğinde bulunan, 3 metrekarelik dükkânında devam ettiriyor. Geçen onca zamana tanıklık eden İnan, yıllardır tarihi kalenin gölgesinde mahallenin tek terzisi olarak hizmet veriyor. O dönemde Van-Hakkâri karayolunun dükkanlarının önünden geçtiğini anlatan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğin ilk yıllarında çok daha yoğun çalıştıklarını söyledi.

 

Yeni yapılan çalışma ile ana yolun dükkânlarına yaklaşık 50 metre uzaklaştırıldığını buna rağmen yine de işlerinin iyi olduğunu belirtti. Mesleğini severek yaptığını ifade eden İnan, şöyle konuştu: "15 yaşından beri yaptığım meslek sayesinde hem evimin geçimini sağladım hem de 6 çocuk okutup, büyüttüm. Aslında hayalimdeki meslekti terzilik. Gerçi insan bu meslekle istese de fazla bir mal mülk sahibi olamıyor ancak ben araba hayalimin dışındaki, istediğim her şeye sahip oldum çok şükür. Hatta kendime bir ev bile yaptım. Mesleğimi çocuklarıma öğretmek istedim ama yalnız bir oğlum bir müddet yanımda çalıştı sonra o da bıraktı. Ben de götürebildiğim yere kadar götüreceğim. Allah'a şükürler olsun, hayatımdan memnunum."

Editör: TE Bilisim