Gürpınar Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler kırsal mahallelerde stabilize yol yapım, genişletme ve yol yükseltme çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Belediye ekiplerinin son durağı ilçeye bağlı Doluçıkın ve Arındı Mahalleleri oldu.

 

Gürpınar Belediyesi’nin yol çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen ortak çalışmada, belirlenen program dahilinde kırsal mahallelerde stabilize yol yapım çalışmaları devam ediyor. Mahalleli ise belediye tarafından yürütülen bu çalışmadan son derece memnun. Kendi yollarının yıllarca ihmal edildiğini aktaran mahalleliler, yürüttüğü çalışmadan dolayı belediyeye teşekkür etti.

 

‘YOLLARIMIZ HEP KÖTÜYDÜ’

Doluçıkın köyü sakinlerinden Şükran Kaymış, geçmişten günümüze kadar yollarının hep kötü olduğunu, köylerinde hiçbir çalışmanın yürütülmediğini hatırlatarak, “Belediye çalışmaya başlamadan önce geçmişten bugüne kadar yollarımız hep kötüydü. Yazın tozdan topraktan geçilmiyordu, kışın çamurdan geçilmiyordu. Belediye yetkilileri geldi, çalışmalarına başladı ve bizi kurtardılar. Allah razı olsun. Belediye çok güzel çalışmalara imza attı çok teşekkür ederiz.'' dedi. Doluçıkın köyü sakinlerinden Cahide Kaymış önceden köylerinde çalışma olmadığını, köylerinde yeni yeni çalışma olduğunu söyleyerek, “ Allah Belediyeden razı olsun. Önceden böyle çalışmalar yoktu. Belediye sayesinde bu çalışmalar köyümüze geldi. Yolumuz çoğu zaman çamurdan, kardan kapanırdı. Yolu yürüyerek, köye gitmek zorunda kalıyorduk. Suyumuz yoktu, suları sırtımızda taşırdık. Şimdi ise yollarımız yapılıyor, suyumuz var. Allah binlerce kes Belediyemizden razı olsun” dedi. Gürpınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa yürütecekleri çalışma ile 7 kilometrelik yolda stabilize, yol genişletme, yol yükseltme gibi çalışmaları yürütecek. Kısa zamanda bitirilmesi hedeflenen çalışmada sonucunda mahalle ulaşımının rahata kavuşması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim