Edremit Belediyesi çalışanlarının gözaltına alınmasının ardından tepkiler gelemeye devam ediyor. TÜM BEL-SEN Van Şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla tutuklamaları kınayarak tutuklanan TÜM BEL-SEN üyesi belediye çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

 

Van’da Edremit İlçesi’ne bağlı Fırat Mahallesi’nde 9 Ağustos gecesi çıkan eylemler esnasında mahallede çalışma yürüten Edremit Belediyesine çalışanlarının gözaltına alınarak iş makinelerine el konulmasına dönük tepkiler sürüyor. Edremit Belediyesi’nin iş makinelerine el konularak çalışanlarına dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalara dönük TÜM BEL-SEN Van Şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına DBP Yerel Yönetimler Birliği Bölge Yürütmesi, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Çatak Belediye Eş Başkanı Evin Keve, KJA Aktivistleri, HDP ve DBP il ilçe örgütleri, Edremit Demokratik Halk Meclisi üyeleri, TÜM BEL-SEN Van Şubesi yöneticileri, Edremit Muhtarlar Derneği ve Edremit Belediyesi çalışanlarının bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

 

UCA: ÜLKE BÜYÜK BİR FELAKETE SÜRÜKLENDİ

Açıklamayı katılanlar adına TÜM BEL-SEN Van Şubesi Eş Başkanı Eylem Uca yaptı. Uca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “AKP hükümetinin 7 Haziran genel seçimlerinin ardından Türkiye genelinde ve özellikle bölgede büyük oy kaybı yaşadı. Seçim sonucunu hazmedemeyen ve iktidarını paylaşmak istemeyen AKP’nin ve başta da Cumhurbaşkanlığı sarayının savaş isteyen çevrelerden aldığı destekle koalisyon arayışlarını işlevsizleştirip parlamentoyu devre dışı bırakarak ülkeyi tekrardan çatışmalı sürece sürükledi. Çatışma senaryosuna Suruç katliamıyla başlanılmasının ardından ülkenin o günden bu güne kanın aktığı çatışmaların yoğunluk kazandığı büyük bir felakete sürükledi. AKP Cumhurbaşkanlığının bunla beraber olarak ülkede barış isteyen sivil toplum örgütlerini de ‘Terörü destekleyen örgütler ‘ diyerek hedef haline getirdi.  7 Haziran seçimlerinde büyük bir mağlubiyet yaşayan AKP hükümetinin 13 yıllık iktidarının son bulmasının ardından, geçici ara dönem hükümeti olarak görevde bulunan AKP hükümetinin bölgede başlattığı savaşın tüm kesimleri olumsuz etkiledi. Van’da da çatışmalı süreçle başlayan sokak eylemleri esnasında çok sayıda yurttaşın yaralandığını, gözaltına alınarak tutuklandı.”

 

“PERSONELİN SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Baskının çözüm sürecinin ardından yeniden başladığını ifade eden Uca, “AKP hükümetinin DBP’li belediyelere dönük 13 yıllık iktidarı boyunca uyguladığı baskı, yıldırma ve ekonomik ambargonun yeniden başlayan çatışmalı süreçle daha da derinleştirdiğinin altını çizdi. Bununla beraber DBP’li belediyeleri baskılayarak itibarsızlaştırmayı kendine amaç edindi.  Son olarak Van’da 9 Ağustos günü Edremit’e bağlı Fırat Mahallesi’nde halkın ‘Ölümüz var. Mezar kazılması gerekiyor’ diyerek iş makinesi talep etmesi üzerine mahalleye giderek çalışma yürüten Edremit Belediyesine ait iş makinelerine polis tarafından el konularak çalışanlarının gözaltına alındı. Meydana gelen olayla hiçbir ilgilerinin olmamasına rağmen polisin, Edremit Belediyesi çalışanlarına dönük gözaltı ve tutuklama furyası başlatarak iş makinelerine hukuksuzca el konuldu. TÜM BEL-SEN üyesi olan Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan ve Garaj Amiri İsmail Kütükoğlu’nun da haksız bir yere tutuklandı. Yaşanan hukuksuzluk karşısında TÜM BEL-SEN olarak Edremit Belediyesi çalışanları Uğur Cihan ve İsmail Kütükoğlu’nun serbest bırakılana kadar mücadele edeceğiz. Hukuksal sürece de tabi olarak tutuklamaların takipçisi olacağız. Edremit Belediye çalışanı sendika üyesi Cihan ve Kütükoğlu’nun derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” Dedi.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim