Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi Toygun Mezrası'nda 'Tek odalı evde eğitim' veren ve daha sonra konteyner okula kavuşan Toygun İlköğretim Okulu öğrencilerine Türkiye’nin çeşitli illerinden yardımlar gelmeye devam ediyor.

 

Geçtiğimiz haftalarda Van Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girerek, köye geçici konteyner kurarak kalıcı okulun yapımının ise yaz aylarında başlayacağını belirtmişti. Tek odalı evden konteynere geçerek eğitime devam eden ve bu süreçte kamuoyunda ses getiren haber üzerine köy okuluna çeşitli yardımlar yapıldı. Başta Van’daki bazı gruplar olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden okula kitap, kırtasiye, giyecek ve çeşitli malzemeler gönderildi.

Yapılan haber sonrası telefonlarının susmadığını ve eğitime gönül veren insanların kendisini aradığını ifade eden köy öğretmeni Rıdvan Karaman, “Bu haber yapıldıktan sonra Türkiye’nin birçok yerinden bizleri arayarak neye ihtiyacımızın olduğunu sordular. Birçok yardım geldi. Çoğu da yolda gelmek üzere, almaya gideceğiz. Okuma kitabı, kırtasiye ve giyecek yardımı konusunda öğrencilere birçok yardım yapıldı. Bu konuda destek sunan herkese öğrencilerim adına ve kendi adıma şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim