Muradiye Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve tanesi 50 kuruştan satılan ekmek için vatandaşlar uzun kuyruk oluşturuyor.


Muradiye Belediyesi’nin hizmete sunduğu ekmek fabrikası halkın yüzünü güldürdü. İki yıldan beri ekmeği 90 kuruştan satan fırıncılar ise, belediyenin ekmeği 50 kuruştan satması üzerine indirime gitti. Artık ekmeğin tanesini 75 kuruştan satmaya başlayan fırıncılar, belediyenin günde 5 bin ekmek çıkarmasıyla üretimlerini de aza indirdiler. 


Belediye fırınından ekmek almak için kuyrukta bekleyen vatandaşlar, “Önce ekmek pahalıydı, alamıyorduk. Eşlerimiz, annelerimiz evde tandır yakarak ekmek pişiriyorlardı. Şimdi belediyenin ekmeği 50 kuruşa satmasıyla artık evde tandır dönemi bitti. 50 kuruştan aldığımız ekmek daha uygun geldiği için evde tandır yakmak zor geliyordu, ekmeği artık buradan alıyoruz. Tandır yakmaktan daha iyi ve cazip geliyor. Çoluk çocuk bol bol yiyor” dediler. 


Bazı vatandaşlar ise, fırıncıların da fiyatı düşürmesini isteyerek, “Burada kuyruk olmasın, onlardan da alalım. Belediye 50 kuruştan verebiliyorsa diğer fırıncılar da aynı fiyata verebilirler” ifadelerini kullandılar.
Fırında çalışan eleman ise, günde 5 bin ekmek çıkardıklarını söyleyerek, “Ancak vatandaşa yetmiyor. Kısa sürede tükeniyor. Sabahları çarşı merkezinde yaptığımız kulübelere ekmekleri bırakıyoruz, ancak kulübenin içine bırakmaya fırsat bulamadan bizi bekleyen vatandaşlar hemen alarak bitiriyorlar. Saat 08.00’den sonra çıkardığımız ekmeği de burada bekleyen vatandaşlara veriyoruz. Günde 5 bin ekmek vatandaşa yetmiyor. Daha fazla çıkarmamızı istiyorlar, ancak belediye yetkilileri kaç tane çıkarmamızı söyleseler biz o kadar çıkarırız” dedi.

Editör: TE Bilisim