Tuşba Belediyesi, önceki gün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından kapalı olan mahalle aralarındaki yolları, 24 araç ve 30 personelden oluşan 10 ayrı ekip ile açmaya devam ediyor.

Gece geç saatlerde yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte karla mücadele çalışmalarına başlayan Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlk olarak 8 merkez mahallede araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yolları iş makineleriyle tek tek temizleyerek, tuzlama çalışmalarını yapan ekipler, yer yer kalınlığının 30 santimetreyi bulan karla saatlerce mücadele etti. Sabah saatlerine kadar süren çalışmaların ardından bir çok mahallenin ara yolları dahil olmak üzere tüm yolları temizlediler. Kar kalınlığının şehir merkezinden uzak yüksek yerleşim birimlerinde bir metreyi geçtiğini de ifade eden ekiplerin, tüm mahalle arası yolların kardan temizleninceye kadar 24 saat kesintisiz karla mücadele çalışması yapacağı ifade edildi.

Vatandaşlar ise yollarını açan ekiplere ve bu ekipleri göndererek yollarının sürekli açık tutulması talimatını veren Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'ye teşekkür etti. İskele Mahallesi'nde İsmail Kalay isimli vatandaş, Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin büyük bir özveriyle çalıştığını ve bundan dolayı memnuniyetini ifade etti. Tuşba Belediyesi'nin çalışmalarından memnun olduğunu ifade eden Kalay, "Belediye maddi ve manevi her konuda bize yardımcı oluyorlar. Çöplerimizin zamanında temizlenmesinden tutun tüm belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarından dolayı memnunuz. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Şemsibey Mahallesi'nde ise Murat ve Cahit Sümertaş isimli vatandaşlar ise araçların sürekli yol açmak için çalıştığını ve mağduriyetlerinin giderildiğini belirtti. Kar yağışının durmasıyla birlikte Tuşba Belediyesi ekiplerinin anında geldiğini dile getiren vatandaşlar, belediye ekiplerinin yollar kapanınca hemen açıldığını söyleyerek, "Tuşba Belediyemiz çok iyi çalışıyor. Kar yağdığı an gelip yolumuzu temizliyor" dediler. Eskiden kar yağarken hep afetlerden, yolda kalma haberleri duyardık, Tuşba Belediyesi ile kar yağışının rahmet boyutunu anlamış olduk.

Karla mücadele çalışmalarını ilçe genelinde 8 kamyon, 6 greyder, 4 loder, 5 hidromek, bir tuzlama aracı ve 30 kişilik personelden oluşan 10 ayrı ekiple sürdürdüklerini belirten Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise Tuşba Belediyesi 'Ak Masa'ya gelen ihbar telefonlarını anında değerlendirerek ekiplerin yönlendirildiğini söyledi. İnsanın bu tür konularda muhatabını bulması, sorununun dinlenmesi ve çözülmesinin çok önemli olduğunu anlatan Özgökçe, "Karla mücadele çalışmaları Belediye bünyesinde Ak Masa birimin kurulmasının ne kadar doğru ve isabetli bir karar olduğunu ortaya koydu. Bizim bu noktada yaptığımız sosyal belediyeciliktir. İnsanlara telefonlarımızı veriyor ve bizi arayın diyerek, ‘Biz halkımız için uğraşıyoruz mesajı veriyoruz" şeklinde konuştu.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin önceki geceden itibaren çok büyük bir özveri ile çalıştığını kaydeden Özgökçe, öncelikli hedefleri hiç bir mahallede tek bir ara sokağın dahi kapalı kalmamasını sağlamak olduğunu vurguladı. Özgökçe, ayrıca kimsesi olmayan yaşlı ve hasta vatandaşların kendilerine müracaat etmeleri halinde evlerinin damları ile bahçelerini de temizlediklerini ifade etti. Özgökçe, yolları kapalı olan vatandaşların 444 60 11, 0533 483 77 64 veya 0537 441 20 20 nolu telefonları aramaları durumunda ekiplerin hemen yönlendirileceğini kaydetti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim