‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ adı altında İskele ve İstasyon mahallelerinde açtıkları iftar çadırlarıyla her gün binlerce kişiyi aynı sofranın etrafından toplayan Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediye Başkanlığı kardeşlik iftarı halkasına bir yenisini daha ekledi. Kardeşlik Sofrası temasıyla Kalecik TOKİ’de açılan iftar çadırın ilk misafirleri arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve Tuşba İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mühlis Ceylani de vardı. İlk gün olmasına rağmen yoğun bir ilginin olduğu çadıra gelen kalabalık, iftarını Dost Kapısı ilahi grubunun söylediği bir birinde güzel ilahiler eşliğinde açtılar.

‘HERGÜN 2 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK VERİYORUZ’

Mahallelerde açtıkları iftar çadırlarıyla halkla birlikte aynı sofralarının etrafından oturarak iftar açmanın manevi huzuru ve güzelliklerini yaşadıklarını kaydeden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ramazan ayında İslam Alemi’ne has olan bu ayrıcalığı doya dolaya yaşamak gerektiğini kaydetti. Ramazan Ayı’nda hüzün ve kederin yerini neşe, bolluğa bıraktığının altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Barış, kardeşlik ve dostluk temaları ile açtığımız iftar çadırlarımıza Allah’a hamdolsun bugün Kalecik TOKİ’yi de ekleyerek her gün yaklaşık 2 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Müslümanlar için en hayırlı olan ayın içindeyiz. Ramazan ayı gerçekten İslam alemi için önemi ve anlamı çok olan bir aydır. Bu bakımdan bu mübarek ayın bereketi de çok olmaktadır. Bu yüzden bu ayın bereketini en iyi ve en hayırlı şekilde yaşamamız gerekiyor” dedi.

‘RAMAZAN ÜMMETİN ORTAK KALBİDİR’

Ramazan bir sadakat ayı olduğunu ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Ramazan sadaka ile sadakati gösterme ayıdır. Ramazan salat, oruç, infak ve zekat ayıdır. Bunların hepsi için model bir aydır. Ramazanda yaşananlar aslında ömür boyudur. Ramazan ümmetin ortak kalbidir. Aynı anda tüm kardeşlerimizle aynı heyecanı yaşamak, oruç tutmak, Kur’an-ı Kerim’i okumak yaşamaktır. Ramazan ümmetin ortak kalbidir. Ramazan bir iletişim ayıdır, yoksulun fakirin halini yaşayarak öğrenme hissetme onların derdini kendi derdi bilme ayıdır” ifadelerini kullandı.

CAMİ ÇIKIŞI SORUNLARI DİNLEDİ

Mahalle sakinleri ile birlikte Akşam Namazı’nı eda eden Başkan Doç. Dr. Özgökçe, cami çıkışında ise çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, cami avlusunda toplanan mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Mahallenin kurulduğundan bu yanan yaşanan içme suyu sorununun kendilerinin uhdesinde olmamasına rağmen, Tuşba Belediyesi olarak konunun muhatapları olan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (VASKİ), Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve ihaleyi alan firma yetkilileri ile görüşerek üzerlerine düşen ne varsa hemen yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, mahalle sakinleri ile çay içip geç saatlere kadar sohbet etti.

Editör: TE Bilisim