Tuşba Belediyesi, basında "işçi çıkarma" şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Tuşba Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün işçi çıkaracağı şeklinde basında yer alan haberlerin tamamının asılsız ve yersiz olduğu vurgulandı.

Mevcut ihalenin 2 Eylül 2014 tarihinde başladığı, 30 Aralık 2014 tarihinde sona erdiği ifade edilen açıklamada, “Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak hiç kimseyi işten çıkarmadık.” Sözlerine yer verildi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Basında yer alan haberlerin tamamı asılsız ve yersizdir. Mevcut ihalemiz 6 ay önce değil, 02.09.2014 tarihinde başlamış olup, 30.12.2014 tarihinde sona ermiştir. Bahse konu personellerin hiç birini belediyemiz işe almadığı gibi belediyemiz de işte çıkarmamıştır. Yeni ihalemiz 31.12.2014 başlamış olup, tüm personeller yüklenici firma tarafından istihdam edilmektedir. Şu ana kadar yapmış olduğumuz hiç bir işte insan ayırımı yapmadık, Hiç kimsenin inancına, görüşüne, düşüncesine bakmadık. Herkesi insani olarak değerlendirdik. Yapılan açıklamaların tamamı önyargı ile yapılmış olup, gerçekleri yansıtmamaktadır. Haberin içeriğinden de yayınlananların doğru olmadığı aşikârdır. ‘Çamur at tutmasa da izi kalır’ doğru bir hesap değildir. Bu haberi yapanların tek taraflı değil, şeffaf habercilik yapmalarını temenni ediyoruz. Tuşba Belediyesi olarak her zaman halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak belirlemiş olup, tüm hizmetlerimizi bu düsturla gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak böylesi asılsız haberlere itibar etmeden hizmeti nimet bilerek yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz büyük, yolumuz uzun. Bu kutlu yolda yılmadan halkımıza hizmetkâr olamaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim