Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin, sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almalarını sağlanması amacıyla okul kantinlerinde denetim yaptı.

‘HİJYEN KURALLARINA UYULACAK’

Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beraberinde bulunan Tuşba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda mühendisi ile birlikte öğretmen ve öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların, insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığına, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına, gıdaların hazırlandığı çalışma tezgahlarının temizliği ile tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve orijinal ambalajlarının bozulmamış olmasına dikkat ettiler. Denetimlerde ayrıca, okul kantini açabilmek ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgeler de kontrol edildi.

‘DENETİMLER DEVAM EDECEK’

Yapılan denetimler sırasında kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi veren zabıta ekipleri, denetimlerin öğrencilerin sağlığını korumak maksadıyla yapıldığını belirtti. Denetimler sırasında, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan zabıta ekiplerinin denetim sırasındaki titizlikleri de gözden kaçmadı. Okulların 3 aylık bir tatil süreci sonunda tekrar açıldığını ifade eden Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Sevinç, kantinlerin çalışmadığı bu süre içerisinde eskimiş, tarihi geçmiş ürünlerin olabilme ihtimalinden dolayı denetimlere okulların açıldığı ilk günden itibaren başladıklarını ifade etti. Denetimlerin sadece birkaç günden ibaret olmayacağını da dile getiren Sevinç, “Denetimlerimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığını düşünerek okulların açık bulunduğu sürece periyodik olarak devam edecektir” Dedi.

VELİLER DENETİMLERDEN MEMNUN

Çocuklarını okula getiren veliler ise, denetimlerin yerinde ve zamanında bulduklarını ifade ederek, “Çocuklarımızın sağılığı açısından bu tür denetimlerin yapılması çok doğru bir karar. Kantinlerin temiz ve hijyenik olması biz veliler için çok önemli. Çünkü bir mikrop çocuğumuzun sağlığı açısından önemli sorunlar çıkartabilir. Bu tür denetimlerin sık sık yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştular.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim