Tuşba Belediye Meclisi 2014 Yılı Ekim ayı toplantı gündeminde yer alan 2015 Mali Yılı Bütçesi üzerine yapılan görüşmeler sonucunda ilgili plan bütçe komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi. Yaklaşık bir aydır devam eden bütçe maratonun ardından 2015 Mali Yılı Bütçesi açık oylama suretiyle oylamaya sunuldu. Tuşba Belediyesi’nin 2015 yılı tahmini bütçesi 40 milyon lira olarak oybirliği ile meclisten geçti. Yapılan oylamanın ardında bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, tüm meclis üyeleri ile birim müdürlerine teşekkür etti.

Uzun süreçli bir çalışmanın ardından Tuşba Belediyesi’nin gelir ve gider bütçelerini hazırlandığını vurgulayan Özgökçe, hazırladıkları 2015 Yılı Mali bütçe gelir-gider tablosunu hem Van Büyükşehir hem de diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe halkının rahat bir şekilde izlemeleri adına belediyenin resmi web sayfasında yayınlayacaklarını ifade etti. Tuşba ilçesine yakışır bir bütçe hazırladıklarını da ifade eden Özgökçe, “Hepinizi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. İnşallah Tuşba Belediyesi olarak bu 2015 yılı bütçesinin dışında AB ve diğer fonlara ciddi projeler hayata geçirerek, hep birlikte ilçe halkımıza gerekli olan hizmeti sunacağız. Burada bu çalışmalar yapılırken, gerek meclisimizi gerekse ilgili müdürlüklerimizdeki arkadaşlarımız gerçekten sık eleyip ilçemize yakışır bir bütçe hazırladılar. Çünkü stratejik plan ve performansa bağlı bir çalışmayla arkadaşlarımız bir denklik oluşturdular” dedi.

Meclisinin oy birliği ile kabul ettiğini bütçenin, Tuşbalılara çok ciddi hizmetler getireceklerine inandıklarını söyleyen Özgökçe, “Bu bütçenin sağlıklı bir şekilde uygulanıp uygulanmaması yine sizlere bağlıdır. Bu yılki önceliğimiz halkın en acil olan ihtiyaçlarıdır. Bunu sizler ve muhtarlarımız ile birlikte yapacağız. Önemli olan sizlerden de gelen talepler doğrultusunda bizler burada bütçenin en güzel şekilde halka ulaşmasını sağlamaktır. Halkın beklentilerini en üst düzeyde yerine getireceğimizi bütçe çalışmaları ile ilgili eğitimden, kültürden, sağlıktan ve spordan ne gerekiyorsa biz sosyal belediyecilik adına halkımıza en üst düzeyde yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim