Tuşba Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi tarafından Ortaokullar arası bilgi yarışması düzenlendi.

 

İskele YİBO spor salonunda düzenlenen yarışmaya Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İlçe Şube Müdürü M. Baki Karabulak, Öğretmenler, Veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Düzenlenen yarışmanın açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Buradaki amacımız öğrencilerimizin bilgilerini yenilemektir. Unuttukları bazı bilgileri, bazı soruları, belki de yeniden hatırlatmaktır. Aynı anda, izleyen bütün arkadaşlarımızın ise her bir soru, her bir kelime ve yeni bir bilginin öğrenilmesini amaçladığı için dolayısıyla biz bu yarışmayı çok önemsiyoruz ve ilimizin Büyükşehir olması ile birlikte Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçeleri kuruldu. Bu yarışma Tuşba ilçesindeki ilk bilgi yarışması olduğu için tarih bu arkadaşlarımızı kaydediyor. Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe bizim içimizden biri dolayısıyla bizi en iyi anlayacak insanlardan biri. Biz ortak bir karar neticesinde böyle anlamlı bir etkinlik yapmak istedik. Elbette bu arkadaşlarımızın yarışmalar sonucu birincileri olacak ama medeni cesaretini gösterip okulda öğretmenlerimizin seçtiği ve buraya kadar gelen zaten gönlümüzün birincileridir. Bu bağlamda başkanımıza teşekkür ediyorum öğrencilerimizde başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Tuşba’yı bilim yuvası, eğitim merkezi ve muhabbet şehri yapmaya karar verdik diyen Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr. Fevzi Özgökçe,“Biz belediye olarak yol yaparız, park yaparız, temizlik yaparız ama en önemlisi gençlerin yetişmesidir. Milli eğitim ile ilgili veya Üniversite ile ilgili tüm çalışmalarda Belediye başkanı olarak sizlerin yanınızda olacağız. Bu yarışma veya benzeri etkinliklerle inşallah Tuşba’yı bilim yuvası, Tuşba’yı eğitim merkezi ve Tuşbayı muhabbet şehri yapmaya karar verdik. Tabi biz bunları yaparken çok kıymetli velilerimiz sevgili öğrencilerimizin katılımları, inanıyoruz ki bu gençlerimiz ilerde tüm Türkiye de hatta dünya çapında sosyal, kültürel ve çeşitli branşlarda ülkemizi temsil edeceklerdir. Burada iskele YİBO’ da okuyan bir kardeşiniz olarak burada uzun bir süre gece gündüz kalan bir kardeşiniz olarak mekân olarak da Sayın Müdürümüzün iskele YİBO’yu seçmesinden dolayı da teşekkür ederim. İnşallah bu çocuklarımızla beraber bizlerde bir kaç kelime öğrenirsek hayatımızı daha mükemmel bir alana getirmek için çok huzurlu bir ortamda yarışma olacağına inanıyoruz. Tekrar emeği olan ve bu sevgili gençlerimizin yetişmesine vesile olan başta Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve komisyonda görev alan arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu. Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, İngilizce, Din Kültürü ve genel kültür branşlarında toplamda 20 soru soruldu. Tuşba ilçesinde bulunan toplamda 37 Ortaokulun katılımı ile eleme usulü 3 gün sürecek olan yarışmanın ilk yarı finalistleri İstasyon Ortaokulu, Akköprü Ortaokulu ve Ahmet Yesevi Ortaokulu oldu. 

Editör: TE Bilisim