İskele Mahallesi’nde bulunan Devlet Malzeme Ofisi’nin eski yerinde Ramazan ayı boyunca insanların tanışıp kaynaşmasını, kültürel etkinliklerin yaygınlaştırılmasını ve ihtiyaç sahibi insanların iftar yapabilmeleri adına düzenlenecek olan ‘Şehr-i Tuşba’da, Şehr-i Ramazan’ programı kapsamında Kur’an-ı Kerim Tilaveti, sohbet programları, ilahi ve şiir dinletileri, çocuk etkinlikleri ve sürpriz yarışmalar düzenlenecek. Günde bin 500 kişi olmak üzere bir ay boyunca yaklaşık 50 bin kişiye her gün 4 çeşit sıcak yemeğin yanı sıra hurma ve su ikramından da bulunulacak. Ramazan etkinliğinin düzenleneceği alanda incelemelerde bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Amacımız hep birlikte sevginin, kardeşliğin yaşandığı bir Tuşba oluşturmak ve Ramazan'ı öyle geçirmek. İslamiyet'in o güzel yüzünü insanlara göstermek istiyoruz” dedi.

Ramazan ayının huzur içinde geçmesi için ekiplerin ellerinden ne geliyorsa yapacağını da dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, tüm İslam aleminin Ramazan’ı tebrik ettiğini ifade etti. Doç. Dr. Özgökçe, “Rabb’imiz lütfederse bugün akşam teravih kılın, gece de sahura kalkıldı. Bu günde oruçlu olma şerefini kazanacağız inşallah. Bizleri böylesine mutlu bir aya daha ulaştıran Rabb’imize sonsuz şükürler ediyor, bu mukaddes günlerin mükellefiyetini tam olarak yerine getirmeye muvaffak kılmasını Rabb’imizden olanca duygularımızla niyaz ediyoruz. Şöyle sathi bir düşünce ile baktığımızda dahi anlıyoruz ki, sonsuz merhamet sahibi Rabb’imiz, bütün sene boyunca tüm nimetlerine karşı serbest bıraktığı biz kullarını bir aylık oruç ibadetiyle mükellef kılmış, hem sıhhatlerini kazanmaları hem de sahip oldukları nimetlerin farkına varmaları, yoksulların da halini anlamaları için günahların affına sebep olacak bir irade imtihanına hemen her Müslüman’ı tabi tutmuştur.

Bu irade imtihanında oruçlarını tutanlar çok şey kazanırlar, hiçbir şey kaybetmezler. Müminler herkesle birlikte teravihlerini kılar, sahurlarına kalkıp oruçlarını tutarlar, nihayet bayramı da yine toplumla birlikte yaparlar. Böylece bir aylık irade imtihanından yüz akıyla çıkarlar. Bayram gününde bir pişmanlık yaşama duygusuna maruz kalmazlar. Bununla beraber Rabb’imiz yine de kullarının oruç tutamayacak derecede mazereti olanlarını ayırır, onlara oruçlarını ileride mazeretleri geçince tutma izni de verir, rahatlatır. Böylece oruç tutamayacak durumda olan özürlüler zorlanmazlar, oruç tutacak imkân ve sıhhate kavuşuncaya kadar bekleyebilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim