Ücra köyleri (mahalleleri) kilit taşı ile tanıştıran Tuşba Belediyesi şimdi de 23 köye modern ve TSE standartlarında çocuk oyun grubu kuruyor.

 

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin 2014 yerel seçimleri öncesi söylediği “Şehir merkezinde ne varsa ücra ve uzak mahallelerde de (köylerde) de o olacak” sözünü yerine getiriyor. Van’ın, büyükşehir olmasıyla kurulan merkez ilçelerden biri olan Tuşba Belediyesi mahalle olan köylere götürdüğü hizmette sınır tanımıyor. Mahalleleri (köyleri) parke taşı ile tanıştıran Tuşba Belediyesi Başkanı Fevzi Özgökçe, aynı zamanda Tuşba’nın mahallelerini (köylerini) birçok şehir merkezinde olmayan galvanizli kapaklı modern çöp konteyner ve camii ve okullar ile sağlık ocaklarına ayaklı dış mekan çöp kovalarını dağıttı. Şimdi de şehir merkezinden 61 kilometre uzaklıkta bulunan Değirmenözü (Erdevez) mahallesi (köyü) başta olmak üzere büyük bölümü şehir merkezinden uzak olan mahalleler (köyler) olmak üzere 23 mahalleye kavukçuk zeminli, zıp zıplı ve tahterevallili çocuk oyun grubu kurmaya başladı.

 

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programına (SODES) sunduğu “Artık Benim de Bir Parkım Var” projesinin startı verildi. Toplam 487 bin 500 TL bütçeli olan proje kapsamında kurulacak çocuk oyun grubunun ilkinin temeli büyük bir kısmı göçle gelen ve konutlarda kalan ailelerin oluşturduğu Şemsibey Mahallesi’nde Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ve Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Handil tarafından atıldı. Aynı zamanda diğer mahallelerde de çocuk oyun grupların temeli atılırken, 3 mahallede de yetişkinler için açık hava spor sahası oluşturulacağı belirtildi. Van’ın büyükşehir olmasıyla birlikte belediyelerin hizmet sahasının genişlediğini belirten Özgökçe, bu sebeple artık mahalle olan köylere de çocuk parkları yaptıklarını söyledi. En iyi yatırımın çocuklara yapılan yatırım olduğunu ifade eden Özgökçe, “Her mahallemize çocuk parkı yapmak istiyoruz. Bunun için de tüm imkânlarımızı zorluyoruz" dedi.

 

Tuşba ilçesinin sürekli gelişmesi noktasında hizmetlerini artan bir tempo ile sürdürdüklerini kaydeden Özgökçe, 2014 yerel seçimleri öncesi Tuşba sakinlerine verdikleri sözleri tek tek yerine getirmenin mutluluğu ve huzurunu yaşadıklarını ifade etti. “Tuşbalılara “Şehirde ne varsa mahallelerde (köylerde) de o olacak” sözünü verdiklerini kaydeden Başkan Özgökçe, “Allah’a hamdolsun bugün bunları yerine getirmenin mutluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu yılın sonuna kadar 45 civarında mahallemizde (köyümüzde) birçok il ve ilçenin merkezinde olmayan kilit taşını döşeyeceğiz. Doğu Anadolunun hemen hemen bütün köylerinde genelde her evin önünde Küllük (Kulik) olarak ifade edilen çöp yığınları mevcut ve merkezi pekçok mahallesinde de açık ağızlı yağ bidonları varken Tuşba Belediyesi tüm ücra mahallerimizi Sağlık ve Çevre Bakanlıkları standartlarında hizmetleri sunmanın manevi rahatlığını yaşadıklarını belirtti. Allah’a Hamd olsun şehir merkezinden uzak bütün mahallelerimiz (köylerimiz) başta olmak üzere galvanizli modern kapaklı çöp konteyner dağıtık ve dağıtmaya da devam ediyoruz. Bu hizmetimizle hem çevreyi koruyor hemde mahallelilerin başta da kadınların ve beylerin dualarını alıyoruz. Mahalle sakinlerinin kendi değimleriyle “bütün bu hizmetleri hayal bile edemiyorduk, Allah Fevzi başkan ve Tuşba Belediyesinde razı olsun, bu gün bu hizmetlerle artık şehrin tüm imkanlarına sahip oluyoruz.  Bugün de 23 mahallemizde modern çocuk oyun grubunu kurulmasının startını verdik. Yani yerel seçimlerden önce söylediklerimizin tamamını yakının seçimlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra yerine getirdik. Tuşba’da tam otomotik ve tamamen yer altına gömülü sadece bir çöp kovası büyüklüğünde yer altı çöp konteyner sistemini yani Başakşehir modeli 150 noktada ihale hazırlığı yaptıklarını belirtti. 5 yıllık görev süremizin sonunda Tuşba ilçesinde yaşayan insanlar, belki de birçok şehir merkezinde yaşayanların henüz tanışmadığı birçok hizmet ile tanışacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim