Van’ın Tuşba ilçesinde taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşıma yapan servis sürücülerine yönelik seminer düzenlendi.

 

Koç İlköğretim Kurumu ve Fevzi Şengül İlk ve Ortaokulu toplantı salonlarında Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Sancaklı ve taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşıma yapan öğrenci servis şoförleri katıldı. Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin,

 

"Okul servisleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından okul servis araç sürücülerine yönelik bir eğitim programını elzem kıldı. Bu eğitim programı ile ilgili Bakanlığımız tarafından valiliklere göndermiş olduğu 2017-2018 yılı genelge kapsamında 30 saatlik bir kurs programı düzenlenecek. 13 ilçemizin tamamında ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ve halk eğitim müdürlüklerimiz tarafından kurslar programlandı ve bu 15 günlük kurslarımız süresince tamamlamayı düşünüyoruz. 5 modülden oluşan kurslarımızın sonunda başarılı olan sürücülerimize sertifika vereceğiz ve bu vermiş olduğumuz sertifikalar Bakanlığımız tarafından ileriki günlerde hizmet verecek olan sürücülerimiz için şart koşulacaktır" dedi.

 

Sürücülere, öğrencileri problemsiz okula götürüp, tekrar evlerine teslim etmelerini söyleyen Tuşba İlçe Milli Eğitim müdürü Muhlis Ceylani ise,

 

"Çocuklar, bizim en değerli varlıklarımız ve geleceğimizdir. Öğrenci, öğretmen ve velilerimizle sağlıklı iletişim büyük önem taşır. Bu itibarla onları mutlu, sağlıklı ve başarılı yetiştirmemiz gerekir. Bu kapsamda sizlere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Sizler bizim paydaşlarımız olarak hem sürücü hem ebeveyn olarak görevleriniz ve sorumluluklarınız vardır. Bu yıl da özellikle herhangi bir olumsuzluk yaşamamamız açıkçası bizleri çok mutlu etmiştir. Ben bu konuda herkese çok teşekkür ediyorum. Devletimiz tarafından son yıllarda yapılan bölünmüş yollar, köyler dahil asfaltlama çalışmaları taktire şayandır. Gösterdiğiniz özveriden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Özetle bizim sizden isteğimiz, bu çocuklarımızı problemsiz okula götürüp, tekrar alıp evlerine teslim etmektir. Araçlarla ilgili standartlarla okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde belirtilmiştir. Servislerimiz temiz ve bakımlı olmalı, altı ayda bir normal bakımları yapılmalı, trafik muayeneleri düzenli olarak yapılmalı, taşıtlar da özellikle ses ve müzik sistemi kullanılmamalıdır. Her koltukta emniyet kemeri olmalıdır. Zaman zaman emniyetten ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından gelen arkadaşlar araçlarla ilgili denetlemelerini yapmaya devam edeceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı Okula Erişim Yönetmeliği ve diğer mevzuata uygun hareket etmeniz sizlerin ve tüm paydaşların yararına olacaktır" dedi.

 

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Koç İlköğretim Kurumu ve Fevzi Şengül İlk ve Ortaokulunda eş zamanlı düzenlenen iki ayrı seminerde Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Güzelyıldız ve Zakir Taşkın tarafından etkili ve sağlıklı iletişim, araç şoförlerinin ve rehber personelin öğrencilere yaklaşımları ve davranışları, yaş grupları ve engel grupları, Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, şoförlerin uyması gereken trafik kuralları ve bazı konularda okul servis şoförlerini slayt eşliğinde bilgilendirdi. 

Editör: TE Bilisim