Tuşba Belediyesi, ‘6.Uluslararası Tıp Etiği Sempozyumu ve 6. Uluslararası Tıp Hukuku Sempozyumu’na katılan yerli ve yabancı bilim insanlarına yöresel yemek ikramında bulundu.

Tuşba Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği ve Uluslararası İslam Tıp Tarihi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘6.Uluslararası Tıp Etiği ve 6.Uluslararası Tıp Hukuku Sempozyumu’na katılan bilim insanlarını ağırladı. Sempozyumun açılışına konuşmacı olarak katılan ve 2 gündür devam eden oturumlarda da Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 ayrı bilimsel sunum yapan Tuşba Belediyesi Başkanı Fevzi Özgökçe sempozyumda sunum yapacak olan ve 15 ülkeden gelen yaklaşık 150 yerli ve yabancı bilim insanına akşam yemeği verdi. Tarihi Tuşba Kalesi’nde bilim insanlarına ayran aşı, Van balığı, içli köfte, keledoş ve bulgur pilavında oluşan yöresel Van yemeği ikram edildi. Birçok bilim insanlarının ilk kez gördüğü Tuşba Kalesi’nde verilen yöresel ev yemeklerine hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Misafirlerine yakın ilgi gösteren ve Van Kalesi’nin tarihi ile ilgili bilgi veren Başkan Özgökçe, sosyal belediyecilik anlayışları gereği hizmet yaparken ilin tarihi ve kültürünü de tanıtmak zorunluluğunu hissettiklerini kaydetti. Düzenlenen yemeği de bu amaçla Van Kalesi’nde düzenlediklerini söyleyen Özgökçe, “Bizler halkımıza hizmet ederken, tarihi ve kültürel değerlerimizi de gelen misafirlerimize tanıtmak zorundayız. Bu amaçla mekan olarak Van Kalesi’ni ve menümüzü de Van’ın yöresel yemeklerinden seçtik” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen yemeğe yerli ve yabancı bilim İnsanlarının yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner’in yanı sıra çok sayıda Tuşba Belediye Meclis üyesi katıldı.

Editör: TE Bilisim