Tuşba Belediyesi, vatandaş ile personeli arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla 'Etkili İletişim' konulu seminer düzenledi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda, düzenlenen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Demirbağ'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Etkili İletişim' konulu seminere, Belediye Başkan Vekili Ziya Nurses, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile personel katıldı. Personele, etkili iletişim ve güzel konuşmanın önemini anlatan Yrd. Doç. Dr. Demirbağ, "Vazifeniz gereği insanlarla iletişime geçerken, onların güvenini kazanmak ve ikna gücü ile yaklaşmalısınız. İnsanlar sizde samimiyeti ve ciddiyeti gördüğünde zaten ikna olacaklardır. Sakın kimsenin sizi dinlemeyeceğini veya size inanmayacağını düşünmeyin. İnsanlar her konuşulana kulak kabartır ve karşıdakinin ciddiyetini gördüğünde ikna çok daha kolay olur. Sizler sürekli insanlarla iletişim halindesiniz. Halk ile etkileşime girdiğinizde bu kararlılıklar size çok şey kazandıracaktır" dedi.

Bir toplumun eğitim düzeyinin konuşmasından anlaşıldığını da kaydeden Yrd. Doç. Dr. Demirbağ, çocuklara okumayı sevdirmenin yöntemlerini de anlattığı seminerde, "Etkili konuşmanın tek vitamini okumaktır. Okuyan insanlar güzel konuşur. Okuma yoksa güzel konuşma da yoktur. Maalesef üzülerek söylüyorum okuma oranı hiç bir tarihte günümüz kadar düşmemişti. Okuma oranının bu kadar gerilediği bir toplumda elbette en büyük yarayı konuşma almakta ve toplumumuzda konuşmayı beceren insan sayısı çok azdır. Etrafınıza bakın insanlar espri yapmayı, şakalaşmayı, hal hatır sormayı beceremiyor. Konuşmamız çok geriledi" şeklinde konuştu. Facia olarak değerlendirdiği bir istatistiği de dinleyicileriyle paylaşan Yrd. Doç. Dr. Ömer Demirbağ, "Türkiye'de aydın kesim denilen doktor, avukat ve mühendisler arasında yapılan araştırmada okuma oranı yüzde 2 olduğu ortaya çıkmış. Normal halkı varın siz düşünün. Ders kitabı ve mesleki kitapların dışında hiç bir mecburiyet olmadan siz bir şey okuyor musunuz? sorusuna 'Evet' diyenlerin sayısı maalesef yüzde 2'dir. İşte bu okuyan insanların konuşması etkili ve düzgün olur. Ancak okumayan bir toplumda elbette kabalaşma olacaktır" ifadelerini kullandı.

Seminer, Yrd. Doç. Dr. Demirbağ, katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla son buldu. Seminer sonunda Tuşba Belediye Başkan Vekili Ziya Nurses, Yrd. Doç. Dr. Demirbağ'a bir buket gül verdi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim