Göreve gelir gelmez mahallelerin sorun ve sıkıntılarını tespit eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekibi, halka verdikleri taahhütleri bir bir yerine getiriyor. Mahallelerin kısa sürede yapılması gereken sorunlarına el atan Tuşba Belediyesi, Alaköy Mahallesi’nde başlattığı yol genişletme ve stabilize çalışmalarını tamamladıktan sonra dört koldan diğer mahallelere dağıldı. Seyrantepe, Ağartı, Esenpınar, Atmaca, Alabayır ve Kalecik mahallerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba halkının hizmete doyacağını söyledi. Bölgede iş sezonun kısa olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Özgökçe, zamanı çok tasarruflu kullanmak zorunda olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Özgökçe, “Bilindiği gibi bölgemizde iş sezonu 6-7 ay gibi kısa bir süredir. Ne yaparsanız bu sürede yapacaksınız. Yoksa kış mevsiminde kalkıp, mahalle içi yol genişletme ve stabilize çalışmasını yapamazsınız. Mahallerimizin öncelikli sorunlarını zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapmak için ekiplerimizle hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. İnşallah tespit ettiğimiz kısa vadedeki sorunlarımızı iş sezonu bitmeden tek tek yerine getireceğiz” dedi.

Tuşba halkının hizmete doyacağını dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, “Halkımız bizden iş, aş istemiyor. İstedikleri tek şey bizim asli görevlerimiz olan ve tüm toplumun ortak yararlanacağı hizmetlerdir. Biz de zaten bunun için göreve talip olduk ve bu talepleri de şevkle yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. Önceliğimiz mahallelerimizi daha modern bir görünüm kazandırmaktır. Bunun içinde yıllardır ihmal edilen mahallelerimizin içinde bulunan sokakları hem genişletmek hem de halkımızı çamurdan, tozdan kurtarmaktır. Genişlettiğimiz mahalle içindeki caddeleri ilk etapta stabilize kaplama ile yapıyoruz. Ardından orta ve uzun vade programımızda da yer aldığı gibi bütün mahallerimize parke taşı döşeyerek modern bir şehir görünümünü kazandıracağız. Yani merkez mahallelerimizde yaptığımız tüm hizmetleri orta ve uzun vadede, en ücra mahallemize de götüreceğiz. Görev süremizin sonunda Tuşba halkı hizmete doymuş olacak” dedi.

Gittiği her mahallede vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, hem çalışmaları yerinde inceledi hem de vatandaşların sorunlarını yerinde gördü. Özellikle çocuklara büyük ilgi gösteren Başkan Doç. Dr. Özgökçe, vatandaşların ikram ettiği ayran ve çayı içerek onlarla sohbet etti. 

Editör: TE Bilisim